Bárki jelentkezhet, aki nyugodt körülményeket tud biztosítani egy kutyának vagy cicának, és vállalja, hogy gondoskodik róla, amíg az állat nem talál végleges otthonra.

Az egész országból várja az ideiglenes befogadók jelentkezését az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A nehéz helyzetbe került, kidobott vagy éppen sérült állatoknak azonnali segítség kell, ennek a leggyorsabb és leghatékonyabb módja, ha helyben találnak megoldást. Így előbb ideiglenes befogadóhoz kerülhetnek ezek az állatok, onnan később pedig végleges otthonra lelhetnek.

Ideiglenes befogadónak bárki jelentkezhet, aki biztonságos helyet és nyugodt körülményeket, szeretetet nyújt egy-egy kutyának vagy macskának. Az alapítvány segít az ellátásban, például élelemmel, valamint az esetleges állatorvosi és szállítási költségek átvállalásával.

Amennyiben valaki segíteni szeretne, de nem tud ideiglenesen állatokat befogadni, jelentkezhet önkéntesnek is, így például részt vehet a gazdikeresésben vagy további ideiglenes befogadók felkutatásában.

Abban az esetben, ha valaki mondjuk helytelen állattartást észlel, vagy éppen nem tudja, hogy mit tegyen, ha kóbor vagy sérült állatot lát, nyugodtan forduljon az Országos Állatvédelmi Alapítványhoz.

Elérhetőségek:

Cím: 6723 Szeged, Retek utca 17. 9/48.

Telefon: 30/520-1887

E-mail: info@orszagosallatvedo.hu

Honlap: www.orszagosallatvedo.hu

(Borítókép: illusztráció; forrás: Pixabay.com)