Január 12-ig lehet jelentkezni szabadon választott költeménnyel, ahol elsősorban ma élő kortárs költők műveit várják.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Szolnok Televízió 2009-ben a költészet napja alkalmából indított tehetségkutató versenyt, amit idén tizedik alkalommal rendeznek meg. A cél, hogy a versszerető közönség tehetséges fiatalok tolmácsolásában élvezhesse a költészet szépségeit.

A 2018-as vetélkedőt a ma élő kortárs költők tiszteletére rendezik meg. Mivel ez a rendezvény már hagyományt teremtett, a szervezők azt szeretnék, ha ez alkalommal is sok, a költészetet szerető fiatal mérettetné meg magát, mutatkozna meg a közönség előtt a felvételek során, illetve a televízió képernyőjén. A Megaversre azok is jelentkezhetnek, akik már szerepeltek, de nem értek el első helyezést a korábbi versenyek döntőin.

A jelentkezés általános menete:

Jelentkezési lapokat juttatnak el a közművelődési intézményekbe, iskolákba, melyek terjesztésére és begyűjtésére felkérik a helyi kollégákat. A jelentkezés történhet elektronikus úton vagy levélben a Jelentkezési lapon megadott címeken.

Korhatár: 12-30 éves korig

Vers: szabadon választott, javasolt egy ma élő kortárs költő költeménye

Legalább két verset kell tudnia előadói szinten annak, aki jelentkezik. A továbbjutóknak javasolják, hogy még egy verssel készüljenek. (Elvárás a pontos és biztos szövegtudás, begyakorolt előadás.)

Jelentkezési határidő: 2018. január 12.

A rendezvény lebonyolításának módja és szabályai:

Tervezett előválogatók: 2018. február hónapban, a jelentkezők létszámától függően. A válogatókról televíziós felvétel készül, melyet a későbbiek során promóciós célokkal felhasználnak, illetve archiválnak.

A továbbjutókat e-mailben értesítik. A továbbjutott fiatalokról mini portréfilmeket készít a Szolnok Televízió, melyek a verseny előtt többször is bemutatásra kerülnek, segítve ez által a döntést a szavazáskor.

A középdöntőket március 2-án és március 3-án az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Kamaratermében, a döntőt április 11-én a Liszt Ferenc Színházteremben rendezik meg.

A szavazás az adást követő napon 0.00 órától indul, és a döntőt megelőző napon 16.00 óráig tart. Szavazni lehet a Szolnok TV honlapján, e-mailben, (megavers@szolnoktv.hu), sms-ben (20/229-3200) és levélben a Szolnok TV címén: 5000 Szolnok, Hild János tér 1., illetve a rendezvény napján a helyszínen.

Az értékes díjak mellett a fődíj: 1 hetes út a költészet fővárosába, Párizsba, de a szavazók között is díjat sorsolnak ki: 1 db nagyképernyős, értékes televíziókészüléket.