A magyar kamion az ártérben állt meg.

Frissítés: Olvasónk azt írta, mindenkit leszállítottak a buszról és gyalog Szeged felé vezényeltek, egy megkérdezett rendőrtől azt hallotta, éjfélig lesz útzár, a hídon gyalogosan sem lehet átkelni, de a vasúti hidat is lezárták (elképzelhető, hogy az esetleg erre átkelni akarók biztonsága miatt). A rendőrség nemrég kiadott közleménye szerint a főút balesettel érintett szakaszán, a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére rendőri forgalomirányítás mellett félpályán halad a forgalom. A balesetben a jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

Közben a forgalom, bár csak araszolva, fél pályán megindult, írja olvasónk.

Kaptunk egy videót is, melynek végén az látható, hol törte át a kamion a szalagkorlátot és milyen magasból zuhant a mélybe.

Korábban írtuk:

Olvasónk – Kata – jelezte, már fél órája áll a busz, mellyel Szegedről Vásárhelyre utazik, az algyői híd előtt a 47-esnél. A sofőr nemrég jelezte, még két órán át ott fognak állni. Olvasónk még leírta, sok rendőrautó áll a hídon, a tűzoltók pedig a területet vizsgálják – ennyit látott a sötétben, és pár képet is készített. Hozzáteszi, a buszról nem engednek leszállni senkit, a hídnál alakokat lát a víz felé világítani  és mintha katonai mentőt is látott volna. Amit még látott, a busz mögött, Szeged felől óriási a torlódás.

A rendőrség megyei sajtóügyeletese kérdésünkre elmondta, az eddigi információk alapján, eddig tisztázatlan okból egy magyar kamion a szalagkorlátnak csapódott, azt átszakította és az ártérbe csapódott. Később a rendőrség részletes közleményt is kiad.

fotók: Szabó Kata, Molnár Sándor