Bíróság elé áll az öt támadója.

Agyonvertek egy makói férfit április elején egy helyi szórakozóhely közelében – írtuk a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása nyomán még tavasszal. Az ügyészség egy mai közleménye szerint a hatóságok lezárták a nyomozás, a minap pedig a vádemelés is megtörtént.

A kommüniké szerint egy éjszakai szóváltás fordult tragédiába. Az ittas áldozat vitába keveredett egy – szintén részeg – társasággal, nem sokkal később pedig két pofon is elcsattant. Ezt követően a férfi – látva az öttagú csapat túlerejét – megpróbált elmenekülni, a vádlottak azonban utána mentek. Körbefogták és rángatni kezdték, illetve megpróbálták megütni és megrúgni.

A sértettnek ekkor még sikerült kiszabadulnia és elfutnia. A vádlottak közül hárman utánaszaladtak, illetőleg a vádlottak hozzátartozói is utánuk indultak, hogy lássák, mi történik, miközben a sértettet szidalmazták. Amikor a sértettet utolérték, a vádlottak egyike őt a falhoz szorította és ököllel, nagy erővel fejen ütötte, emiatt a sértett megszédült és elesett, de ekkor még felállt. Az egyik vádlott ezután ököllel nagy erővel a tehetetlen sértettet fejen ütötte, aki emiatt összeesett és elvesztette eszméletét – olvasható a vádiratban.

A férfit a mentősöknek még sikerült újraéleszteniük, a kórházba szállítást követően azonban másnap reggel elhunyt.

A halálát az ,,ökölütések miatt kialakult agyduzzanat és légzésbénulás okozta”.  A szakértők szerint ,,azt a szakszerű ellátás sem tudta elhárítani “.

A fejre mért ütések miatt a társaság két tagjával szemben halált okozó testi sértés, a többiek ellen csoportos garázdaság a vád. Előbbiek jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.

A bűnösségükről a Szegedi Törvényszék fog döntetni.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Bíróság.hu)