A kábszer feketepiaci értéke körülbelül 30 millió forint.

Nyolc év letöltendő fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy ötvenhat éves domaszéki férfit, miután – még 2015 tavaszán – csaknem hat kilogramm heroint találtak nála a Csongrád megyei rendőrök.

A férfit egy közúti ellenőrzés során meszelték le az egyenruhások. A drog az ezt követő házkutatás során került elő.  (A kábszer mellett közel fél mázsa koffeinport és paracetamolt is találtak a bűnüldözők. Ezek a heroin jellemző hígítószerei.)

A vádlottól lefoglalt kábítószerek összes hatóanyag-tartalma legalább 1600 gramm, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak több mint a tizenháromszorosa. A kábítószer feketepiaci értéke több mint 30 millió forint – olvasható még a jogerős ítéletről szóló bírósági tudósításban.

A szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit hivatalosan különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondták ki bűnösnek. Első fokon nyolc év börtönt kapott, a másodfokon eljáró táblabíróság tehát szigorúbb ítéletet hozott.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Bíróság.hu)