2017. május 26. Evelin napja van.
Vásárhely24 a Facebook-on   vásárhely24 RSSRSS
2017 január 11. szerda 11:51 | Frankó Máté | Forrás: Vásárhely24

Huszonegy évet kapott a cibakházi plébános gyilkosa

Tizennégy késszúrással végzett áldozatával.

Huszonegy éves fegyházbüntetésre ítélte a szegedi táblabíróság a cibakházi plébános gyilkosát. A taláros testület hivatalosan aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntettében találta bűnösnek a most huszonhárom éves férfit.

Támogatást remélt a paptól

A vádirat szerint a fiatal budapesti férfi 2013 elején ismerkedett meg későbbi áldozatával. Egy közös ismerősük mutatta be őket egymásnak. Ezt követően többször is találkoztak.

A férfi néhány hónappal később elhatározta, hogy Tiszafüreden folytatja középiskolai tanulmányait, mely döntéséről az idős - hetvenhárom éves - plébánosnak is beszámolt. A pap állítólag ekkor megígérte neki, hogy tervei megvalósításában anyagilag is támogatni fogja.

Tizennégy késszúrással ölt

A fiatal férfi szeptember 9-én a fővárosból útnak indult a Tiszafüredre beiratkozni az iskolába, de végül erre már nem került sor. Menet közben elhatározta, hogy elmegy Cibakházára és számon kéri a papon, korábbi ígéretét. Végül az esti órákban ért le a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településre: a plébánián éjszakázott ugyan, de anyagi természetű dolgok ekkor még nem kerültek szóba.

Másnap azonban már igen: a vádirat szerint egy esti beszélgetésük során a pap nyilvánvalóvá tette, hogy nem fog anyagi támogatást adni a vádlottnak, mire szóváltás támadt köztük. A vita elmérgesedett: a férfi többször is megütötte a plébánost, mire ő közölte vele, hogy azonnal menjen el.

Ez meg is történt, ám körülbelül fél óra elteltével a vádlott visszatért. A bezárt kapun át bemászott az udvarra, az egyik nyitva hagyott mellékajtón bement az épületbe, ahol meglátta, hogy a sértett az ágyában alszik. Felébresztette a plébánost, és kérdőre vonta amiatt, hogy korábbi ígérete ellenére miért nem akarja őt támogatni. A sértett eközben az ágyban felült, s ekkor a vádlott ismét többször megütötte a plébánost, majd megragadta a sértett nyakát és fojtogatni kezdte. Később magához vett az ágy melletti íróasztalon talált kést, és 14 késszúrással megölte a plébánost. Ezt követően az áldozat élettelen testét a használaton kívüli pincéhez vitte, és a testet a mélybe lökte - olvashatók a rémtett részletei a vádiratban.

A gyilkos ezt követően kutakodni kezdett áldozatánál, minek során meg is találta a pap által használt kocsi slusszkulcsát. Beszállt az autóba, majd elindult Budapest felé. Itt - a bírósági beszámoló szerint - balesetet szenvedett, de elhagyta a helyszínt.

A rendőrök végül szeptember 12-én fogták el.

Súlyosbított a táblabíróság

A férfit az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte, ám az ügyészség és a vádlott is fellebbezett, így a per átkerült Szegedre.

A Tisza-parti város testülete szerint az elsőfokú bíróság jól ítélte meg, hogy a tizenhét és fél éves középmértéknél súlyosabb ítéletet kell kiszabni, ugyanakkor nem kellő súllyal vették figyelembe azt a tényt, hogy a vádlott ,,háromszorosan is minősülő emberölést" követett el.Ezért változtatták a korábbi döntést huszonegy évre.

Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs.  • *
  • *
  • *
  • *Biztonsági kód

Lehet, hogy te jobban tudod? Kommenteld a cikket!

Kábszercsempészt fogtak a röszkei rendőrök

Határhírek Kábszercsempészt fogtak a röszkei rendőrök

Tizenhat kilogramm marihuánát találtak az albán férfinál. Hamarosan bíróság elé áll.

Rosszul lett egy vásárhelyi asszony: tűzoltók másztak be hozzá segíteni

Lánglovagok Rosszul lett egy vásárhelyi asszony: tűzoltók másztak be hozzá segíteni

Az állapotáról nem érkezett hír.

Lezárták az M5-öst egy keddi baleset miatt

Egyéb Lezárták az M5-öst egy keddi baleset miatt

Forgalomkorlátozásra kell számítani a főváros felé vezető oldalon.

Kamu karórákat találtak a NAV-osok egy román buszon

Határhírek Kamu karórákat találtak a NAV-osok egy román buszon

A szállítmány értékét száz millió forintra becsülik.

Kisebb koccanás a Pálffyn

Olvasói levél Kisebb koccanás a Pálffyn

Olvasónk jelezte, fotókat is küldött.