2017. június 24. Iván napja van.
Vásárhely24 a Facebook-on   vásárhely24 RSSRSS
2017 április 21. péntek 09:28 | Frankó Máté | Forrás: Vásárhely24

Egy Csongrád megyei név szerepel a rekordadósok listáján

Közel százmillió forintot keres rajta az adóhatóság.

Idén áprilisban is közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a nagyadósok első negyedéves szégyenlajstromát. Az adórevizorok tájékoztatója szerint magánszemélyként 10, vállalkozásként 100 millió forint feletti közteher-tartozással lehetett felkerülni a feketelistára.

A március végi adatok alapján készült nyilvántartásban 146 név szerepel, 114-gyel kevesebb, mint a 2016-os év azonos időszakában. A számokat összeadva, a bírságokkal és kamatokkal együtt összesen 62,4 milliárd forintot keres rajtuk az adóhivatal. (Tavaly ez a szám 129,9 milliárd forint volt.)

A szégyenlista elején egy kaposvári székhelyű nagykercég, az Anker Plusz Kft. áll. Nekik 2017 tavaszáig mintegy 4,7 milliárd forint adóhiányt és további 7,5 milliárd forint adóbírságot sikerült összehozniuk.

A magánszemélyek külön jegyzékét egy bizonyos Styevlik Imre vezeti: a péceli férfitól 354 millió forint adóhátralékot és összesen 752 millió forintnyi büntetést és kamattartozást szeretne behajtani a NAV.

A névsorban egy Csongrád megyei magánszemélyt is találtunk: a csongrádi Sebestyén Attila 30,2 plusz 63,2 millió forinttal tartozik az államkasszának. Ezzel a 114 helyen áll a listán.Cimkék: adó | tartozás | feketelista
  • *
  • *
  • *
  • *Biztonsági kód

Lehet, hogy te jobban tudod? Kommenteld a cikket!

Elfogták egy uniós támogatással kapcsolatos szegedi csalás gyanúsítottját

Esemény Elfogták egy uniós támogatással kapcsolatos szegedi csalás gyanúsítottját

Elfogták egy a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos csalási ügy régóta szökésben lévő gyanúsítottját.

Levendula Napok a Füvészkertben

Programajánló Levendula Napok a Füvészkertben

Negyedik alkalommal szervez Levendula Napokat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és az SZTE Kulturális Iroda.

Szabó Bálint szerint Czeglédy Csaba az MSZP titkos pártpénztárnoka

Esemény Szabó Bálint szerint Czeglédy Csaba az MSZP titkos pártpénztárnoka

A költségvetési csalás miatt előzetes letartóztatásba került Czeglédy Csaba "az MSZP és Botka László titkos pártpénztárnoka" - jelentette ki Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője pénteken...

Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

Esemény Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

Puccini Toscájával június 30-án kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada, a Dóm téren már felépült az ország legnagyobb színpada és a négyezer fős nézőtér is - közölte Herczeg Tamás igazgató...

A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap

Esemény A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap

A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap, a szegedi és a város környéki áldozatok deportálásának 73. évfordulója alkalmából - tájékoztatott a Szegedi Zsidó Hitközség.