2017. június 24. Iván napja van.
Vásárhely24 a Facebook-on   vásárhely24 RSSRSS
2017 április 08. szombat 07:07 | Frankó Máté | Forrás: Vásárhely24/MTI

József Attilával, Juhász Gyulával és kortárs szépírókkal ünnepel Szeged

Sokszínű programmal készülnek a költészet napjára a Tisza-parti városban.

Változatos programokkal köszöntik a költészet napját Szegeden - jelenti az MTI.

Ajánlójuk szerint a rendezvények szombat délelőtt kezdődnek: egy, a Somogyi-könyvtártól induló városnéző túra keretében három kortárs szegedi szépíró - Darvasi László, Grecsó Krisztián és Szilasi László - könyveinek színtereire kalauzolják el az érdeklődőket.

Hétfőn elindul az Egyetemi Tavasz vers délben sorozata. Ennek keretében minden hétköznap egy egyetemi hallgató, oktató, dolgozó vagy szegedi lakos mondhatja/olvashatja fel, adhatja elő egyik kedves költeményét az egyetem központi épülete előtt.

A költészet napján, kedden kora délután Tóth Péter Lóránt ,,versvándor" szaval majd József Attila verseket a költő Dugonics téri szobránál. A 112 perces előadásba a közönség is bekapcsolódhat kedvenc alkotásával.

Néhány órával később Juhász Gyula szobrától tíz állomásos kultúrséta indul, felkeresve a város néhány azon pontját, melyet a költő maga is megörökített a műveiben. (A szóban forgó verset elő is adják az adott helyszínen.)

A programok sorát ismét csak Tóth Péter Lóránt zárja, immáron a Katolikus ház dísztermében: vasútÁL(l)OMás című pódiumestjén József Attila verseiből és prózái műveiből ad elő egy válogatást.

Mindeközben a Regionális Összművészeti Központ a vállalkozó szelleműektől kedvenc költőjüknek szóló rövid videoüzeneteket vár: ezekből alkotják majd meg Szeged közös költészet napi üzenetét a központ közösségi oldalán.  • *
  • *
  • *
  • *Biztonsági kód

Lehet, hogy te jobban tudod? Kommenteld a cikket!

Elfogták egy uniós támogatással kapcsolatos szegedi csalás gyanúsítottját

Esemény Elfogták egy uniós támogatással kapcsolatos szegedi csalás gyanúsítottját

Elfogták egy a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos csalási ügy régóta szökésben lévő gyanúsítottját.

Levendula Napok a Füvészkertben

Programajánló Levendula Napok a Füvészkertben

Negyedik alkalommal szervez Levendula Napokat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és az SZTE Kulturális Iroda.

Szabó Bálint szerint Czeglédy Csaba az MSZP titkos pártpénztárnoka

Esemény Szabó Bálint szerint Czeglédy Csaba az MSZP titkos pártpénztárnoka

A költségvetési csalás miatt előzetes letartóztatásba került Czeglédy Csaba "az MSZP és Botka László titkos pártpénztárnoka" - jelentette ki Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője pénteken...

Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

Esemény Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

Puccini Toscájával június 30-án kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada, a Dóm téren már felépült az ország legnagyobb színpada és a négyezer fős nézőtér is - közölte Herczeg Tamás igazgató...

A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap

Esemény A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap

A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap, a szegedi és a város környéki áldozatok deportálásának 73. évfordulója alkalmából - tájékoztatott a Szegedi Zsidó Hitközség.