2017. június 28. Irén napja van.
Vásárhely24 a Facebook-on   vásárhely24 RSSRSS
2017 április 19. szerda 12:33 | Szerkesztő | Forrás: Vásárhely24

Nem sikerült teljesítenie az ígért számokat a Cserepes sori piacnak

A tüntetésekkel és a rossz sajtóval magyarázza a történteket az igazgató.

Hatmillió forintos nettó profitot produkált a szegedi Cserepes sori piac a tervezett 13,1 millió forint helyett - írja a SzegedMa.hu.

A portál szerint nem csak a célösszegtől, de a korábbi évek számaitól is messze elmarad a tavalyi adózott bevétel. Bár 2015-ben veszteséges volt a vállalkozás,  2011 és 2014 között rendre 13-17 millió forint körüli eredményt hozott a piac a Tisza-parti városnak.

A lap szerint a Pénzügyi és a Vagyongazdálkodási Bizottság szerdai ülésén bár téma volt a Cserepes sor, a városatyák nem firtatták a tervezett és a megvalósult eredmény közti különbséget. Igaz, Rácz Attila piacigazgató szolgált némi magyarázattal. Beszámolója szerint a „kereskedők sztrájkja”, „a bérlői felmondások”, a „folyamatos, a piacot kedvezőtlen színben feltüntető sajtóvisszhang”, valamint a „rémhírek”  miatt nem sikerült hozni a tervet.

2017-re egyébiránt már alacsonyabb számokat határoztak meg, mint a tavalyi évre. Reményeik szerint a kiadások csökkentésével 7,5 millió forint lesz az idei eredmény, bár ez nagyban függhet az „időjárástól”, a változó „vásárlói szokásoktól”, „a multiktól” és - megint csak - a „rémhírektől”.

Szabó Bálint „felforgató" tevékenységére utalt a piacigazgató

Rácz Attila a téma kapcsán nemrég kiadott egy közleményt, melyben tisztázza mit értett rémhírek alatt. Íme, a szöveg.

„A piac 2015-ben súlyos veszteséget szenvedett el, ebből a rendkívül nehéz gazdasági helyzetből kellett a céget újra nyereségessé tenni. A 2015. évi 6.000.000 Ft-os veszteség helyett a piac közel 6.000.000 Ft-os nyereséget realizált 2016-ban. Ez az eredmény 12.000.000 Ft-tal több, mint amelyet az előző ügyvezető 2015-ben elért, annak ellenére, hogy a Kft. bevételei csökkentek. Mindez a hatékony gazdálkodásnak és az új, egységes és igazságos díjszabásnak volt köszönhető.
Szabó Bálint, a fizetett politikai provokátor egész évben a piac tönkretételén dolgozott. Minden alapot nélkülözően folyamatosan azt nyilatkozta, hogy a piac bezár. Ezzel a rémhírkeltéssel távol tartotta az árusok nagy részét és a vevőket is. Eredményt nem sikerült elérnie csupán rendkívül nehéz helyzetbe hozta az általa átvert, megtévesztett kereskedőket.
Közel 50 pert nyert meg a Kft. a kereskedőkkel szemben, amelyek kizárólag Szabó Bálint felforgató tevékenységének köszönhetően indultak. A Szabó Bálint által képviselt kereskedők minden pert elvesztettek a piaccal szemben.
A Kft. két pert is indított Szabó Bálinttal szemben. Egy évvel ezelőtt berontott az ügyvezető irodájába és rendőrök vitték el, mivel többszöri felszólításra sem volt hajlandó távozni, illetve jó hírnév megsértése ügyben is perben áll a Társaság vele, ahol 1.000.000 Ft-os sérelemdíjat és sajtó helyreigazítást kértünk a keresetben.
A piacra járó közel 300 kereskedő közül csupán hárommal nem zártuk még le a jogi vitát. Mindenki másnak egységes és igazságos bérleti szerződései vannak.
Mint azt bárki láthatja, a piac működik, az árusok itt maradtak, minden nap kinyitnak. Szabó Bálint állításai egyértelmű hazugságok voltak, Szabó Bálint csak kárt okozott mind a kereskedőknek, mind a piacnak, amelyért bíróság előtt fog felelni.”Cimkék: szeged | cserepes sor | piac
  • *
  • *
  • *
  • *Biztonsági kód

Lehet, hogy te jobban tudod? Kommenteld a cikket!

Új szegedi konzult nevezett ki Ausztria

Belföld Új szegedi konzult nevezett ki Ausztria

Karsai Krisztina jogászprofesszort kérték fel a helyi külképviselet vezetésére.

Lilába borul a szegedi füvészkert

Természet Lilába borul a szegedi füvészkert

Levendulanapokat tartanak az egyetemi arborétumban.

Finnországból kapott társat magának a szegedi szakállas bagoly

Cuki Finnországból kapott társat magának a szegedi szakállas bagoly

Helsinkiben találtak megfelelő párt neki a vadaspark munkatársai.

Elfogták egy uniós támogatással kapcsolatos szegedi csalás gyanúsítottját

Esemény Elfogták egy uniós támogatással kapcsolatos szegedi csalás gyanúsítottját

Elfogták egy a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos csalási ügy régóta szökésben lévő gyanúsítottját.

Levendula Napok a Füvészkertben

Programajánló Levendula Napok a Füvészkertben

Negyedik alkalommal szervez Levendula Napokat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és az SZTE Kulturális Iroda.