2017. június 24. Iván napja van.
Vásárhely24 a Facebook-on   vásárhely24 RSSRSS
2017 április 19. szerda 15:39 | Szombat Mihály | Forrás: Vásárhely24

Három szolgáltatás kerülhet ki a nyugdíjas lakópark mindennapjaiból

Ezzel a küldöttség 580 forintot spórolhat meg a lakóknak havonta.

Mint beszámoltunk róla, elviekben megegyezett a város mint fenntartó és tulajdonos, a nyugdíjas lakópark lakóival, mint vele üzleti kapcsolatban állókkal. A térítési díj, mely egy sor szolgáltatást tartalmazott, emelkedett 20 ezer forintra havonta, mondta tájékoztatóján szerdán Hegedűs Zoltán alpolgármester. A menedzsmentet a lakópark közössége által megválasztott négy fős tárgyalódelegáció még arra kérte, szedjék ki, vagy tegyék opcionálissá a szolgáltatások egy részét ebből az egységből. Az általánydíjat a négy képviselő nem tartotta jónak, mondta Hegedűs Zoltán, aki azzal érvelt náluk, remélhetőleg még sokáig fiatalosak, egészségesek maradnak, nincs szükségük nővérszolgálatra, mentőhívásra, napi esetleges többszöri takarításra a szobákban, de a lakóparkban élők közül sokan sajnos igénybe veszik ezeket és szükségük is van rájuk.

A szolgáltatási „csomagból” három tételt jelöltek meg a képviselők, melyet kivetetnének a kötelező szolgáltatások közül. Ezek a gyógytorna, a könyvtári internet használata, valamint a havonként kétszeri buszjárat, mely a temetők és a piac felé viszi a lakókat - kétheti váltásban. Ez utóbbit pont a lakók kérésére szervezte meg az üzemeltető, mondta az alpogármester. A fenti tételek úgy alakulnak, hogy a gyógytornáért 80, a könyvtári internetért 24, a buszjáratért pedig 480 forintot kellett eddig fizetni a lakóknak fejenként, havonta. Ha ezzel csökkentik a kötelező szolgáltatásokat, akkor fejenként 584 forinttal kell majd kevesebbet fizetniük a lakóknak.

Ebben az esetben ez a három szolgáltatás megszűnik. Ha emellett döntenek, a buszjárat megmaradhat, de a havi 60 ezer forintos költségét akkor azoknak kell fizetnük, akik szeretnék ha ez tovább működne.

Panaszkodtak a belső telefonos hálózatra is, itt az a megoldás született, a segélyhívások továbbra is elérhetők, a többi pedig választhatóvá válik, csak az fizet és csak azért a hívásokért, melyet a lakóparkon kívülre indít.

Heegedűs Zoltán, négy képviselő még egy indítványáról beszámolt, mely kapcsán értetlenségét is kifejezte. A lakókkal kötött jelen szerződés azt tartalmazza, ha egy lakó kórházi kezelése a 14 napot meghaladja, a szolgáltatási díjat csökkenthetik részére 70 százalékra a kórházi tartózkodás idejére, maximum 90 napig. Az alpolgármester elmondta, ezt a négy képviselő sérelmezte, mondván mások helyett ők nem akarnak fizetni, tehát ha valaki kórházban van, akkor is fizesse ki a teljes díjat.

Hegedűs kijelentette, ez egy olyan, a lakók érdekeit szolgáló passzus, hogy semmi szín alatt nem fogják kivenni a szerződésből. Hozzátette, azt kéri a lakóktól, elsősorban a négy képviselőjüktől, fogadják el, hogy a szolgáltatási díj egy általánydíj, akkor is ennyi nem, és akkor is ha naponta többször kérnek sajnos takarítást, nővéri segítséget és egyebeket. Elmondta, a tárgyalások alatt nem volt mindig meggyőződve arról, hogy a küldöttség mindig a többség érdekeit képviseli.

Hozzátette, a jelen szerződést alapjait sok évvel ezelőtt fektették le, eddig azzal senkinek nem volt problémája. Ismét elmondta, a szolgáltatási díjat a szerződés értelmében már tucatszor emelhették volna, de a világválság hatásai miatt nem tették meg, de az idő alatt senki sem gyűjtött aláírást, hogy miért nem emelnek, most viszont igen. Elmondta, jelenleg 23 lakásra 32-en várakoznak az ismert feltételek mellett. Ez szerinte azt jelenti, a szolgáltatás jó, és az ára is jó.  • *
  • *
  • *
  • *Biztonsági kód

Lehet, hogy te jobban tudod? Kommenteld a cikket!

A jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet

Időjárás A jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet

Jövő hét derekán lesz egy rövid, de annál "brutálisabb hőhullám" Közép-Európában.

Színpadon a sör Vásárhelyen

Esemény Színpadon a sör Vásárhelyen

Meggyes sör kapott a New Level Empire frontembere a vásárhelyi sörfeszten. Megérdemelte, mert jó bulit csinált.

A bíróság megsemmisítette a szövetség fegyelmi határozatát

Sport A bíróság megsemmisítette a szövetség fegyelmi határozatát

Fellélegezhet a a Máté Taekwondo.

Csúszhat az állatvédelmi központ megnyitása Hódmezővásárhelyen

Mindennapi Csúszhat az állatvédelmi központ megnyitása Hódmezővásárhelyen

Szorít az idő és kevés az Alapító, így nem biztos, hogy idén megnyitja kapuit az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ Hódmezővásárhelyen.

Elhunyt Ferenczi Pál

Gyász Elhunyt Ferenczi Pál

Gyászol a vásárhelyi úszósport.