Az új generáció tagjai lehet, hogy értetlenül állnak a régi kor nagyszerűségei előtt, de másoknak ez egy igazi időutazás.

Gyermekkoromban én is, mint ahogyan sok más gyerkőc, folyamatosan rácsodálkoztam a világ érthetetlen, rendkívüli és nagyszerű dolgaira. Mai napig elevenen él bennem, hogy mennyire boldog voltam, amikor megkaptam az első quartz karórámat. A kijelzője akkora volt, mint a kisujjamon a köröm, de lehet, hogy túl nagynak emlékszem.

A boldogságot kutató professzorok a teszteredmények alapján megállapították, hogy a pozitív nosztalgia jó hatással van az ember boldogságszintjére. éppen ezért, ma elhoztam néhány nosztalgikus hangulatot idéző tárgyat, hogy jól érezzük magunkat, legalább az emlékezés idejére.

1, Ez azoknak hozhat elő szép vagy kevésbé szép emlékeket, akik rendszeresen tevékenykedtek a konyhában. Amikor ultra, kerül a pultra…

 

2, Az ifjú generáció tagjai nem tudják, hogy micsoda kincs van ezen a képen. Amikor a walkmanemben spórolni akartam az elemmel, ceruzával tekertem vissza az A oldal elejére a szalagot, hogy újra és újra meghallgassam a kedvenc Michael Jackson vagy Modern Talking, esetleg A-ha kazettámat.

 

3, Ezzel a játékkal általában a fiú unokatesóimnál játszottam. De most látom, hogy építőszekrény a neve. Szekrény?

 

4, Lendkerekes motor. Kinek nem volt? Milyen elszántan ül rajta a fazon!

 

5, Ezt a magnót a nagynénémnél láttam először. Kisgyerekként igen érdekesnek találtam a narancssárga gumis gombok nyomkodását.

 

Szeretem a retró dolgokat nézni, nem csak a pozitív nosztalgia miatt, hanem azért is, mert láthatóvá válik, hogy milyen fejlődésen megy keresztül a világ.  Ha az emberiség a fejlődés képességét arra használná, hogy minél több jót élhessünk meg szerte a világban, akkor az elhozná a vágyott Földi jólétet.

 

Képek: Szocializmus hagyatéka Facebook oldal