Együttműködési megállapodást kötött a város a diákönkormányzattal.

A mai fiataloknak építi a várost Vásárhely vezetése, mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester. Egy olyan város kialakítása a cél a mindennapokban, ahol jó élni, tanulni, és ahová egy esetleg tapasztalatszerző kirándulás után jó visszatérni. Ehhez elengedhetetlen a fiatalok megkérdezése és a folyamatos kommunikáció. Ezért vették fel a kapcsolatot a diákönkormányzattal, akikkel hosszútávú együttműködés aláírására került sor. A közös munka első lépése egy átfogó felmérés lesz, ahol megkérdezik a város fiataljait, gyermekeit, milyen várost szeretnének, az oktatás, a sport, de a kultúra és a szórakozás területén is.

Az alpolgármester ezért az összes diákszervezetet felkeresi majd a beszélgetések és felmérések eredményeként közös pályázatokat írnak, közös programokra, rendezvényekre. A szerdai megállapodást Almási István Hódmezővásárhely polgármestere és Szabó Adrienne, a helyi diákpolgármester, valamint Napkori Mónika, a diákönkormányzat segítője szignózta.

Almási István elmondta, az aláírás előtt már egy 25 milliós közös pályázatot adtak be, mely 3 éven át különféle programokra, rendezvényekre, továbbképzésekre fordítható pozitív elbírálás esetén. Szabó Adrienne hozzátette, sok nyertes pályázat után most a közös munkán lesz a hangsúly.