A vásárhelyi kisfiú édesanyja és több más aktív résztvevő jótékonysági gyűjtést szervez beteg gyermekekért, hozzátartozóikért.

Patkós Ádám, vagy ahogy mindenki ismerte és szorított érte, Ádika sorsáról folyamatosan hírt adtunk lapunk oldalain. Februárban mindenkit sokkolt a hír, a nagy harcos feladta a küzdelmet a szervezetét kínzó számtalan kórral szemben.

Ádika emléke azonban örökké élni fog. Élni fog abban a közösségi csoportban is, mely gyűjtést szervez, most éppen a  SZTE Szent Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika II. Gasztroenterológia, Pulmonológia, Nefrológia, Általános Osztályai számára.

A nemes kezdeményezést csak támogatni tudjuk, ezért osztjuk meg most a részleteket.

Az „Együtt a magyar gyermekkórházakért, osztályokért!” közösségi csoport jótékonysági gyűjtést szervez, melynek célja olyan eszközök beszerzése, amelyekkel az ott kezelt gyermekek mindennapi ellátását, a beteg gyermekek hozzátartozóinak és az ott ellátást nyújtó klinikai dolgozók komfort érzetét biztosítják.

Szeretnék támogatni az intémény 2 db Philips infunix monitor (pulseoximeter, betegmegfigyelő eszközbeszerzését.  A monitor a vér oxigénszintjének, pulzusának monitoringját látja el, létfontosságú élettani működést ellenőriz, amire a kis betegeknek is szüksége lehet napi 24 órában. Támogatását az alábbi alapítványi számlára kérik eljuttatni:

Dr. Tekulics Péter A Gyermekekért Alapítvány (Adószám: 19084217-1-06)

Bankszámla szám: 57600084-11101727 (Partiscum XI. Takarékszövetkezet)

Közlemény (FELTÉTLENÜL ÍRJA BE!): II. emeleti pulzoximéterre

Nagyobb összegű támogatás esetén az alapítvány biztosít igazolást adókedvezmény érvényesítéséhez. Igazolással kapcsolatban, kérik, az alábbi elérhetőségen vegyék fel a kapcsolatot az illetékesekkel: office.pedia@med.u-szeged.hu

A fenti eszközbeszerzésen felül a gyűjtés, a kórházzal történt egyeztetés alapján, az alábbi használati tárgyakkal történő adományozásra is irányul: 1 db nagyobb hűtőszekrény (200 l), kórtermekbe a szülők számára stabil jól mosható székek, 3 db irodai forgószék.

A használati tárgyak beszerzésére adományát az alábbi bankszámla számra juttathatja el:

Számlatulajdonos neve: Patkósné Petrikó Tünde (a jótékonysági csoport alapító tagja)

Bankszámla szám: 11773353-01516120-00000000 (OTP)

Közlemény (FELTÉTLENÜL ÍRJA BE!): Szegedi Gyermekklinika

IBAN: HU69 11773353-01516120-00000000

BIC (swift) kód: OTPVHUHB

Amennyiben a fenti használati tárgyakból konkrétan tud újat adományozni, kérik, vegye fel a kapcsolatot Patkósné Petrikó Tündével a 06-30-4224618 telefonszámon.

A tárgyi eszközök eljuttatásával kapcsolatban Horváth Katalin szegedi lakossal vegyék fel a kapcsolatot a 06-20-2878333 számon. Civil segítőjük, aki a gyűjtés végéig tárolást biztosít a tárgyi adományoknak.

Ádika édesanyja még elmondta, a csoportot Ádika emléke ihlette, rentegeg segítőjük van akik ugyanakkora mértékben veszik ki a részüket a munkából, például Várhelyiné Tóth Katalin, valamint egy Bull Dozer nevű felhasználó, aki a tárgyi adományok szállításában segít az ország bármely pontján, és aki a taxisok és civilek a beteg gyermekekért csoport egyik segítője is.