A 43. ARENA Junior Úszó Európa Bajnokság főpróbájaként szerdán országos bajnokság kezdődött Vásárhelyen és bemutatták az EB kellékeit is.

Szerdán kezdődött az Ifjúsági Úszó Országos Bajnokság a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában, mely főpróbája és tesztelése is egyben az egy hónap múlva kezdődő 43. ARENA Junior Úszó Európa Bajnokságnak.

A hivatalos sajtóbejáráson a média képviselőin túl terepszemlét tartott Almási István, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármestere, Gyurta Dániel, világ- és olimpiai bajnok úszó és Petrov Iván, a magyar úszóválogatott utánpótlás kapitánya.

A volt szabadtéri lelátó és ütött-kopott kiszolgáló helyiségek alapjain mára egy korszerű és minden igényt kielégítő edzőterem épült, mely nemcsak az EB résztvevőit szolgálja ki, hanem a későbbiekben a úszókat, vízilabdázókat és triatlonistákat is Vásárhelyen.

Elkészült és teljes pompával, felszereltséggel várja a nyári versenyt a strand új, 33×25-ös bemelegítő medencéje is, melynek partján az EB hivatalos és egyedi érmeit is bemutatták. A kerámiamedálok igazi kuriózumként kerülnek majd nyertesek nyakába.

Ugyancsak egyedi, a városra jellemző lesz az ünnepélyes díjkiosztók női hostess ruházata is, a hímzőműhely és a Hódfó keze munkáját több helyen is dicséri az ízlésesen megtervezett és elhelyezett vásárhelyi hímzés. Az önkéntesek pedig az úszószövetség egyen pólóiban fognak feszíteni.