A Vásárhely24 úgy tudja, csütörtökön már az éjszakát is a Jobbik vásárhelyi listavezetőjének háza előtt töltheti Szabó Bálint.

Szeptember 4-én, a sajtó jelentétében tett feljelentést a K’Art cégcsoport és Kendi Imre ellen Szabó Bálint, a Likvid Kontrol kft vezetője, a cégcsoporttal szemben tartozást érvényesíteni kívánó alvállalkozók képviselője.

Nemrég a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vonta hatáskörbe az ügyet csalás bűntett gyanúja miatt. Az indoklás szerint a követeléskezelési eljárás során a K’Art cégcsoporthoz tartozó gazdasági társaságok vezetője, Kendi Imre a tartozásokat nagy nyilvánosság előtt elismerte, azonban bevételeit az e vállalkozásokkal jogviszonyban lévő alvállalkozók kifizetése helyett, másik gazdasági társaság finanszírozására fordította.

Bizonyítottság esetén így a cselekmény alkalmas lehet csalás bűntett megalapozott gyanújának megállapítására. A Vásárhely24 információi szerint a nyomozást a főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytatja le.

(fotó/V24 : nem éppen egy baráti beszélgetés Kendi és Szabó között augusztus végén a Jobbik irodában)

Úgy tudjuk, Szabó Bálint egy másik ígéretét is beváltja a héten. A korábbi K’Art székház körülzárása helyett, pár hete azt nyilatkozta, amennyiben nem kerülnek rendezésre az alvállalkozók követelései, sátorral odaköltözik Kendiék Dózsa György utcában található házához.

Amennyiben engedélyt kapnak a terület elfoglalására, már a csütörtök éjszakát is ott fogják tölteni Szabó Bálinték – ha rosszmájúak akarunk lenni azt mondanánk, ezzel megvárták a mai szúnyogirtást.  Engedély hiányában pedig pénteken vernek sátrat a Kendi ház előtt pár órára – értesült portálunk.

Ha kíváncsi az ügy előzményeire, íme:

1. Bemutatták a Jobbik jelöltjeit, Kendi mégsem polgármesterjelölt, csak listavezető

2. Feltűnik Szabó Bálint és a Likvid Kontroll

3. Kendi nem lép vissza, Szabó megjelenik a Jobbik irodában

4. Szabó Bálint feljelentést tesz a vásárhelyi rendőrségen

5. Exkluzív interjú Szabó Bálinttal

6. Az elmaradt találkozó után újabb bizonyítékokat mutat Szabó és megígéri a sátrazást