Nyitott napot tartottak a vásárhelyi laktanyában kedden - fotógaléria.

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrsége június 9-én tartotta Nyitott Laktanya Nap rendezvényét. A családokat technikai, egészségügyi és vívó bemutatókkal, lőszimulátorral, paint ball lövészettel, arcfestéssel, kézműves foglalkozással és ugráló várral várták.

A Zrínyi Miklós laktanyában megtartott rendezvényen számos érdekes és látványos program várta az érdeklődőket, amelyekre közel ezer felnőtt és gyerek volt kíváncsi. A szervezők célja az volt, hogy a Nyitott Laktanyanapon a környező településeken élő lakosság, a helyőrségben szolgálatot teljesítő katonák hozzátartozói, és az érdeklődők megtekinthessék a hódmezővásárhelyi laktanyát, illetve az alakulatnál rendszeresített fegyverzeti és haditechnikai eszközöket. A katonai pálya iránt érdeklődők a 2. számú Szegedi Toborzó és Érdekvédelmi Iroda munkatársaitól kaphattak tájékoztatást.

Hazadi János őrnagy, a Társadalmi Kapcsolatok Alosztály vezetője megnyitó beszédében köszöntötte a vendégeket és hozzá tette: „Minden korosztálynak igyekeztünk programokat szervezni és remélem, hogy ma mindenki jól érzi majd magát.”A dinamikus bemutatók zenés, alaki „gyepshow”-val kezdődtek, amit a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar tartott. Őket követte a Komendáns szakasz fegyveres 
alaki bemutatója, de mindenki megnézhette az Egészségügyi Központ és a Vásárhelyi Vívók bemutatóját is.

A gyerekek a rendezvény ideje alatt számos érdekes program közül választhattak, többek között részt vehettek kézműves foglalkozáson és arcfestésen, emellett kipróbálhatták a paintball fegyvereket és a lézeres lőszimulátort is. Sok óvodás és iskolás is mosolyogva hagyta el a laktanya kapuját és sokan közülük azt mondták: „Ha felnőtt leszek, én is katona leszek”

fotók: Búz Csaba hadnagy