Ezt a két párt helyi elnöke és Lázár János kancelláriaminiszter, választókerületi elnök jelentette be szerdán. Hegedűst a jobboldali frakció korelnökei is támogatják.

Szerdán sajtótájékoztató keretében jelentette be Lázár János országgyűlési képviselő, Havasi Katalin a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke és Bálint Gabriella a KDNP Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke, kit jelölnek az Almási István halálával megüresedett, 2018 február 25-én tartandó polgármesteri választáson az város első emberének.

A jelölt Hegedűs Zoltán, aki jelenleg a város megbízott polgármestere, korábbi alpolgármester.  Az indoklásban elhangzott, ő az aki már bizonyított a városért tenni akarás területén, ő az aki mindenkivel együtt tud működni pártállástól függetlenül.

Hegedűs Zoltán 1968-ban született, 2002-ben részese volt a Fidesz vásárhelyi megújításának, 2006-tól Tarján települési képviselője. 2014-től városi Fidesz alelnök, az előző ciklustól pedig alpolgármesterként is dolgozik. Andragógus, mérnök-tanár végzettségű szakemberként elsősorban a város gazdasági, pénzügyi feladatai tartoztak alá.

Lázár János kiemelte, a közösen megkezdett munkára kerestek és találtak megfelelő embert két szempont alapján. Az egyik a tapasztalat, a másik pedig az állandóság. Tapasztalatát, a jelenleg is zajló, befejezett, vagy tervezett beruházások gondozása kapcsán is bizonyította. Személyében garantálható az állandóság is, hiszen februárban másfél évre választ polgármester Hódmezővásárhely, 2019 őszén országszerte helyhatósági választások lesznek. Hozzátette, a vásárhelyi testület többi – korábban más pártcsalád képviselői – tagja, Kószó Péter, Kovács László és Grezsa István is támogatja. Lázár hozzátette, úgy döntöttek, az adventi ünnepkör miatt az idén már nem kezdenek kampányba.

A jelölt megköszönte a bizalmat, és édesapját, körzetének korábbi képviselőjét idézte, eddig és ezután is becsülettel, odaadással fogja végezni munkáját. A megkezdetett úton fognak továbbhaladni.

Kérdésünkre Kószó Péter alpolgármester és Kovács László képviselő is megindokolta, miért támogatják Hegedűs Zoltán jelölését. Az alpolgármester elmondta, az elmúlt három évben nemcsak munkakapcsolat, de baráti viszony is kialakult közöttük, így jól megismerhette a jelöltet, akinek személye garancia a város lehető legjobb irányítására. Kovács László 2012 óta független, de nemzeti elkötelezettségű emberként vesz részt a vásárhelyi politikában a Fidesz-KDNP-t támogatva, így tudását, képességeit őszintén ajánlja most Hegedűs Zoltán munkájának segítésére.

Portálunk még kíváncsi volt, megválasztása esetén van-e jelöltje a szintén megüresedett alpolgármesteri posztra Hegedűs Zoltánnak. Elmondta, ez még talán korai, de azokhoz a beruházások melyek már köztudottak sok munkát igényelnek, így biztosan lesz másik alpolgármestere a városnak.

Lázár János hozzátette, régi „megállapodás és egyetértés” a Fideszben, hogy Kószó Péter személye pedig az alpolgármesteri székben mindaddig megingathatatlan, amíg ő másként nem dönt.