Ezen a héten lomtalanítanak, de csak ott, ahol kukát is kiraktak.

Több olvasónk jelezte, nem vitték el a szelektív edényét ezen a héten. Mivel a lomtalanítással kapcsolatban is voltak félreértések, megkerestük Kovács Pált, a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Nonprofit Kft. ügyvezetőjét. Az igazgató elmondta, a szelektív edényeket mindig az hónap utolsó teljes hetében ürítik, ami a jövő hét lesz. Ebben az esetben mindig a munkanapokat kell nézni, ugyanis például jövő vasárnap már május 1-e lesz, a hónap szombaton véget ér, mégis teljes hétnek kell tekinteni. Egyszóval, a szelektív kukákat jövő héten fogják menetrendszerűen üríteni.

Sokan azonban mégis jól tették, hogy már ezen a héten kirakták a szelektív kukákat, mivel a lomtanításra kitett szemetet csak akkor viszik el, ha ott a rendes szemétszállításra is bizonyságuk van. A jegyző által kiküldött közleményben is szerepel, mondta Kovács Pál, hogy csak azon ingatlanok elől viszik el a lomokat, ahol a sima kukát is kihelyezik, így igazolva azt, a kötelező minimum szolgáltatást is igénybe veszik.

Az ügyvezető hozzátette, a kommunális kukák szállítása, ürítése az alap, kötelező feladatuk, ehhez olyan bónusz szolgáltatások járnak mint a zöldhulladék, a szelektív hulladék elszállítása, valamint az időszaki lomtalanítás, melyeket azonban csak az alapszolgáltatást is kérők vehetnek igénybe.

Az e heti lomtalanítás egyébként sok helyen okozott kisebb problémákat, főleg a guberálók miatt, ugyanis helyenként szerteszét túrták az összekészített halmokat.

fotónk egy korábbi lomtalanításkor készült