A városi stadion bejáratát sorompó zárja le pár napja. A környék lakói és a gyermeküket edzésre szállító szülők egyre idegesebbek emiatt.

Több mint 400 gyermek focizik Vásárhelyen, akiket naponta, hetente a városi stadionba fuvaroznak szüleik és akkor még nem számoltuk az ott edző egyéb sportolókat. Gyermekeiket szállító szülők, de a környéken lakók közül is többen megkerestek bennünket azzal, káosz kezd kialakulni a Rárósi utcán, mivel sorompó került a stadion kapujába, így megállni, parkolni csak a keskeny Rárósi utcán lehet.

Délutánonként, esténként az utca a két kereszteződés között csaknem teljesen tele van az út szélén parkoló autókkal. Ez már a könyék lakóit is kezdi mód felett zavarni, mert már arra is volt példa, hogy a kocsibejárót is elállták. A parkoló autók emellett összetapossák az út szélét, a kiszállók pedig az árkokat, de sarat is visznek fel az egyként is veszélyessé vált útra, az autók és a kiszállók egyaránt.

A gyermekeiket edzésre hordó szülők szerint balesetveszélyes a helyzet, mert a keskeny és most még inkább leszűkült utcán az autók között, sötétben közlekednek a gyerekek a stadionba.

Olvasónk még arra is panaszkodott, hogy ha ez nem lenne elég, ilyen (fenti fotó) terepen kell biciklivel vagy gyalog a bejáratba épített sorompót jobbról-balról megkerülni.

Horváth Zoltán sportreferens, aki a HFC elnöke is, megkeresésünkre elmondta, nem az egyesület hanem a stadion üzemeltetője rendelte el a sorompó használatát, éppen a balesetveszély miatt, mivel a gyerekek bent veszélyben voltak az oda parkoló, közlekedő autók miatt. Hozzátette, nap mint nap találkozik ő is a felvázolt problémával, melyen szerinte is változtatni kell.

Úgy tudjuk, már tervezés alatt van valami, ami megoldhatja a helyzetet. Ha pontosabbat is megtudunk, azonnal megírjuk.