Varga Árpád Zsolt vásárhelyi filmrendező LA-ben, a Magyar Házban találkozott Deák Kristóffal.

A Mindenki című alkotás az első magyar kisfilm, amely elnyerte az amerikai filmakadémia díját. Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán Los Angelesben.

Varga Árpád Zsolt vásárhelyi filmrendező több más alkotás mellett a Los Angeles-i Kárpátok Néptáncegyüttes történetét filmesítette meg, most a kinti magyar közösség meghívására három hétre érkezett az USA-ba. Az idén 50 éves Kárpátokról szóló film premiervetítése a Magyar Házban lesz. Ide volt hivatalos Deák Kristóf is aki londoni útja előtt a kaliforniai magyaroknak is tartott közönségtalálkozót. Itt találkoztak Varga Árpáddal, akivel már kölcsönösen hallottak egymás munkásságáról. Természetesen filmcsere és közös fénykép is készült.

Varga Árpád a három hét alatt számos eseményen vesz részt az USA-ban dokumentumfilmjével kapcsolatosan, többek között Vásárhelyen készült emléktáblát is elhelyez a Magyar Ház falán, melyen Hódmezővásárhely neve is olvasható majd. Az eseményre a remények szerint több híresség is ellátogat, de részt vesz rajta a los angelesi magyar főkonzul is.

Minderről később szintén be fogunk számolni.