Erről is beszélt a térség országgyűlési képviselője csütörtök esti fórumán Vásárhelyen a Visszhang utcai olvasókörben.

Újváros képviselője, Kecskeméti Rita, Hegedűs Zoltán alpolgármester, valamint Lázár János kancelláriaminiszter tartott lakossági fórumot csütörtökön este, a Visszhang utcai olvasókörben. A fórum városrészt érintő kérdéseivel később külön cikkekben foglalkozunk, azonban Lázár János a fórum végén pár mondat erejéig egy jelentős bejelentést tett.

A térség országgyűlési képviselője többek között beszélt a nyugdíjak értékéről is. Elmondta, az országos átlagnyugdíj 110, a vásárhelyi 100 ezer forint körül mozog, mely még mindig nincs arányban az arra jogosult, egy életen át tartó munkájával, mint annak ellenértékével. Hozzátette, az őszi nyugdíjkorrekció és a nyugdíjprémium 20-23 ezer forint pluszt jelent minden nyugdíjasnak, melyhez hozzájön az állam által adott 10 ezres utalvány, valamint a vásárhelyi önkormányzat 70 éven felülieknek idén kiosztandó vásárlási utalványa.

A közlekedés ismét központi szerepet játszott Lázár János összefoglalójában. Elmondta, az északi elkerülőt április 2-án vehetik birtokba az arra közlekedők, a keletit pedig jövő tavasszal el kell kezdeni építeni. Ez utóbbi hatását az újvárosiak is megkönnyebbüléssel fogják érzékelni. Ismét szóba került a Vásárhely környéki bicikliutak turisztikai célú fejlesztése. Kérdés is érkezett a miniszterhez az óföldeáki Návay Kastély és a Csomorkányi templomrom ilyenfajta megközelíthetőségéről. Elmondta, a terveken már dolgoznak, a cél a térség kerékpároshálózatát az országos térképre rátenni.

Egy eddig még nem felvetett tervről is szólva elmondta, Gorzsa érintésével kerékpárút épülhet Szikáncs és Földeák felé, közben pedig a Maroslele-Makó felé tartó bicikliút építésére már régen pont került.

A miniszter arról is beszélt, megújul a Hódmezővásárhely és Mártély, valamint a Mártély-Mindszent közötti útszakasz is. Portálunk úgy tudja, ezzel egy időben a Vásárhely-Mártély közötti kerékpárutat is felújítják. Információnk szerint a munka már jövőre elkezdődik. Ugyanakkor tervezés alatt van a Vásárhely és Maroslele közötti közút rekonstrukciója is.