Nemcsak a lebontásra ítélt iskoláról, de a volt kertészeti vállalat telephelyéről is beszélt a miniszter a Somogyi Béla utca útátadóján.

Teljes hosszában megújult a Somogyi Béla utca burkolata, melyet több mint 30 éve építettek, végül a város egyik legrosszabb útjává vált. 400 méteren új járdát is építenek a szánkódomb és a Népkert szomszédságában fekvő területen, ahol meg fog maradni a zöldövezet – jelentette ki Lázár János miniszter.

Rengeteg szúnyog és sok érdeklődő vett részt az ünnepélyes útátadón, ahol Almási István polgármester megígérte, nem pénteken, hanem szombaton lesz a városban légi és földi szúnyogirtás. Mivel senki sem gondolta, hogy ilyenkor még szúnyogok szívják az emberek vérét, a repülőket már leszerelték, a pilótákat szabadságolták ezért csak szombaton intézkednek, magyarázta, de kérésre a laktanya előtti területre is irányítanak gépeket mivel ott sok a kis tocsogó, ami táptalaja a vérszívóknak.

Lázár János, még az ünnepélyes szalagátvágás előtt kijelentette, az lesz a legjobb, ha végleg elbontják a régi Kossuth épületét és a helyét zöldövezet, szabadidő eltöltését és kikapcsolódást szolgáló terület veszi át. A Kossuth sportcsarnokát még sok egyesület és sportoló használja, de az sem maradhat meg. Lázár megígérte, ha szükséges kijárja, hogy kapjon a város pénzt egy újabb sportcsarnok építésére, de máshova, és csak akkor, ha valóban szükség van rá a meglévő kettő mellé.

A miniszter a közelben lévő volt kertészeti vállalat telephelyének rendezését is sürgette. Ez, a Somogyi Béla utca kis köze, az Ady és az Ipoly utcák által határolva hatalmas területen fekszik évek óta használaton kívül. Lázár szerint ezt, megszerzése után a közösség birtokába kell adni, és hasznosítani.