A napokban, próbaként a mobilgátat is felállítják.

A tervek szerint május végére befejeződnek a szegedi partfal rekonstrukciós munkálatai -erről Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője beszélt, a több, mint 2,2 milliárd forintos árvízvédelmi beruházás helyszínén megtartott keddi sajtótájékoztatóján.

A szakember elmondta, jelenleg az új védművek műszaki ellenőrzése zajlik.

Ennek első lépéseként műszeres terheléses vizsgálatoknak vetetik alá a mobilgát tartóoszlopait. A kisebb, hatvan centiméteresnek egy tonnás, a rakpart északi és déli lejárójánál található száznyolcvan  centis oszlopoknak hét és fél tonnás terhelést kell kibírniuk.

Partfal terhelésForrás: Vásárhely24

Az igazgató elmondta, a napokban próbaként a mobilgátat is felállítják. A számítások szerint huszonnégy óra alatt össze tudják rakni az árvízvédelmi szakemberek, ami Kozák szerint bőségesen elegendő idő, egy a Maroson érkező árhullám előtt ugyanis 4-7, egy felső-tiszai áradásnál pedig 7-14 napjuk is van felkészülni védekezőknek.

Partfal terhelésForrás: Vásárhely24

Az árvízvédelmi beruházás kivitelezői a hetekben elvégzik a háttöltés rendezését, elkészítik a parti sétány térburkolatát, de a helyükre kerülnek az új, előregyártott lejárók is – jelentette ki a szakember

A szegedi belvárosi partfal rekonstrukciója során korábban egy 2,1 kilométeres gátszakaszon az útszinthez képest 3-4 méteres mélységig szivárgást gátló résfal épült, a régi támfal elé pedig egy teljesen új, vasbeton köpenyt emeltek. A mentett oldalon szivárgórendszert alakítottak ki, a járdaszintet pedig megemelték. A beton mellvédet részben visszabontották. Az így megmaradt szerkezet tetejére kerülhet majd fel a mobil árvízvédelmi fal.