Ez a hármas játszotta a főszerepet Vásárhely belvárosában vasárnap este.

Ahogy illik, a Mikulás Vásárhelyre is ellátogatott vasárnap és a krampuszaival a BFMK aulájában rendezte be átmeneti rezidenciáját. Tőle minden színe elé járuló gyermek ajándékot kapott. Az édességért egy plüssjátékért cserébe csak egy apró produkciót kért a nagyszakállú. A népes gyermek és szülősereg ezután közös mézeskalács készítésbe is kezdhetett a művelődési házban.

Kint is egyre gyűlt a tömeg, a sétáló eleinte csak páran ténferegtek, de öt órára zsúfolásig telt az Andrássy út és a Kossuth tér sarkánál felállított pódiumszínpad környéket. Itt Molnárné Kecskeméti Rita mondta el ünnepi gondolatait, illetve Nagy Ervin lelkész mondott ünnepi áhítatot.

A második gyertya jelképes meggyújtása után a színpadon óvodások és a Városi Vegyeskar adott karácsonyi műsort.

Közben kinyitottak a tér fabódéi, sokféle, elsősorban a gyomornak és az ízlelőbimbóknak kínálva megvásárolható árut. Forralt bort és forró téli italokat féltucatnyi helyen lehet itt vásárolni – és bár mindet nem kóstoltuk meg – de mind különböző. Azt nem állítjuk, hogy mindből innánk még egyszer. A kínálatban van jó, még jobb és nagyon hitvány kortyolnivaló is. Ezt mindenki kísérletezze ki. Az árak egyébként mérsékeltek, sőt talán olcsóbbak is mint egy évvel ezelőtt.