A hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központ a NAV felajánlásának köszönhetően, idén is oszt majd ajándékokat a szegényebb sorban élőknek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a tavalyi évben kereste fel először a Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központot. – mondta el Túri Csaba, a központ szakmai vezetője. Ez tehát a második éve annak, hogy ajándékokat juttatnak el azokhoz a családokhoz, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak a gazdagabb karácsonyi meglepetéseket. Túri Csaba a lehetőségért köszönetet mondott a NAV munkatársainak.

„A tavalyi év sikerén felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy ebben az évben is megpróbáljuk legalább azt a színvonalat hozni, ami tavaly volt. Úgy gondolom, hogy az itt felhalmozott ajándékmennyiség magáért beszél.” – jelentette ki Makó András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója.

Hozzátette, azokon a családokon szeretnének segíteni, akik szerényebb körülmények között, vagy szegény sorban élik mindennapjaikat.

Több mint száz ajándék gyűlt össze, hála a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársainak. – mondta el Némedi-Varga Éva, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtófelelőse.

Minden gyerek arcán legyen mosoly! volt a mottónk, hiszen Karácsonykor elsősorban a gyerekeké az ünnep.” Az ajándékgyűjtést ötletét már október végén felvetették. Többnyire ruházati termékek, játékok és édességek vannak a csomagokban. Mint megtudtuk, egy hagyományteremtő szándékkal jött létre a kezdeményezés.