Nemcsak például éttermet és programot lehet rajta keresni, problémákat is be lehet jelenteni.

3 és fél millióból mobilalkalmazást fejlesztettek, mely androidos és IOS-es rendszerre is letölthető és Hódmezővásárhely mindennapjaival foglalkozik. Az applikációt Hegedűs Zoltán alpolgármester mutatta be nagy örömmel csütörtökön – lévén eredeti szakmája informatikus.

A letöltött programmal a telefonon könnyedén megtalálható minden fontos és hasznos információ a városról, segítségével az ide érkező turisták is könnyen eligazodnak a városban – bár még egyelőre csak magyar nyelven.

Az indítófelület elején a város vezető híreit – jelenleg a Kagylóhéj felújítását – olvashatjuk, majd eseménynaptár, – mely szinkronizálható mobilunk saját naptárával – illetve további hírek találhatók. Menüből választhatók ki a további opciók, példul étterem, vagy szálláskeresés, galériák.

Egy email cím megadásával akár fotóval ellátott hibabejelentésre is lehetőség van, melyet a városháza munkatársai vizsgálnak ki. A telefonos applikáció kezelését egy félállásban dolgozó mozgássérült kolléga végzi, aki az úgynevezett push szolgáltatást is kezeli adott esetben. Ez, mobilunkon való engedélyezés után egy-egy Vásárhelyen történt valamely rendkívüli eseményről ad tájékoztatást. Ilyen lehet például, hogy ónos eső borítja az utakat, vagy pl gázömlés van valamelyik utcában.

Az alpolgármester elmondta, ha valaki hibát találna az alkalmazásban, szívesen vennék, ha azt megírná.