Ugyanis heteken belül saját ivóvíz kutat fúrnak a fürdő területén.

2,5 milliárd forint gazdaságfejlesztési támogatást kapott Hódmezővásárhely a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, melyet intézményei, épületei, infrastruktúrája fejlesztésére fordít mondta el Hegedűs Zoltán alpolgármester, múlt heti, Vásárhely24-nek adott interjújában, melynek részleteiről ezen a héten számolunk be.

Ennek része az a beruházás is mely a vásárhelyi strandon kezdődik pár héten belül. A strandon saját ivóvíz kutat fúrnak, mely jelentős kiadáscsökkenéssel jár majd.

Antalóczy Péter a Hódfürdő kft ügyvezetője kérdésünkre elmondta, a fürdő területén található medencékből termálvízzel mindössze a kinti forró vizest – a kremát – , a benti nyugdíjas medencét, illetve időszakosan pl. nyáron a kinti hátsó nyugdíjas medencét töltik. Az összes többi medencébe vezetékes ivóvíz kerül, melyet az Alföldvíz szolgáltat.

Ugyanígy ivóvíz kerül természetesen a jakuzziba, illetve a mosdókba, tusolókba, a benti gyermek élménymedencébe és még sorolhatnánk.

Antalóczy Péter elmondta, 2016-ban az ivóvíz számla nettó 71 millió 600 ezer forintra rúgott, ami bruttóban már 91 milliós tétel. A strand rezsiköltségének ugyan nem ez a legnagyobb része, a távhő melegvize ennél több, de akkor is jelentős rész. A saját kúttal ennek az összegnek a nagy része megspórolható, például a vízhasználat és a csatorna díja nem, de e nélkül is több 10 millió forint lesz a megtakarítás.

A kút a volt kemping területén kerül kifúrásra. A kútfúró berendezések már a helyszínen vannak. Maga a kútfúrás sem lesz egy nagyon egyszerű művelet, hiszen több száz méteres mélységből, óránként 100-120 köbméternyi vizet kell “tudnia” majd az új kútnak.

Az alpolgármester még hozzátette, egy másik nagyobb beruházás is indul a standon. Egy új beléptető  rendszer kiépítését végzik egy mintegy 40 millió forintból. Ez egy eddiginél ellenőrzöttebb strandra lépést eredményez majd.