2011 után még nagyobb lesz a Vásárhair Cseh István és Meszlényi Tamásné szakmai közreműködésével.

Június 7-én szombaton a Balogh Imsi Sportarénában kerül megrendezésre ismét a Vásárhair fodrászverseny Hódmezővásárhelyen a város szervezésében. A szakmai verseny meghívásos, így hazai és külföldi versenyzőknek ad lehetőséget arra, hogy bemutassák professzionális tudásukat és kreativitásukat női és férfi frizura készítésben, kék-két kategóriában.

A versenyt nemcsak a szakma, a közönség is várja, emlékezvén a nagysikerű 2011-es rendezvényre. 2011-ben a Városok Ünnepe rendezvénysorozat idején rendezték meg először a Vásárhair-t. Az akkori nagy érdeklődéssel és látványos programokkal zajló verseny egyik csúcspontja a sztárvendég, Hajas László mesterfodrász színpadi bemutatója volt.

A verseny alapötlete Cseh István mesterfodrásztól származik, aki 40 év szakmában eltöltött év és számtalan hazai, európai és világsiker után a vásárhelyi szakképzésbe is belevetette magát. Tanulóik rendre kiválóan szerepelnek az országos versenyeken és hozzák el a helyezéseket. A Vásárhair 2015 idei nemzetköziségét az ötletgazda nemzetközi kapcsolatai és elismertsége biztosítja.

Legutóbb a Szakma Kiváló Tanulója versenyben jutott döntőbe – vásárhelyi tanulóként először – két Cseh István és Meszlényi Tamásné tanítvány. Erről itt írunk. Valamint, amiről kevesen tudtak eddig, a Vásárhelyen megalkotott szépészeti szakképzés alapelveit is egy általuk vezetett csapat dolgozta ki.Erről itt írtunk. A vásárhelyi fodrásztanulók szabolcsi skeréről pedig itt olvashatnak.

2013-ban március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést adott át a köztársasági elnök megbízásából Cseh Istvánnak, elismerve a hazai és nemzetközi sikereket, megszámlálhatatlan versenyszereplést.