Hétfőn már szivattyúztak a település központjában.

Szikáncs és környéke, Gorzsa és Gencshát is víz alá került a sok csapadék okozta belvíz miatt a hétvégére. Hétfőn már sokat javult a helyzet, a házak elől és az udvarok nagy részéről elvezették a vizet.

A település határában a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt több traktorral és több szivattyúval szintén végzi az árkok mélyítését és a belvíz gyors elvezetését.

Benkő Zsolt települési képviselő elmondta, az önkormányzat a településen szivattyúzik, több közmunkás pedig az árkok, vízelvezetők karbantartásán dolgozik. A problémát az is okozta tudtuk meg, hogy a település körül, főleg a mögött a víznek nincs lefolyása, az a hátsó kertbe, udvarokba került, de több a határban található árkot pedig a földtulajdonosok beszántottak.

Benkő Zsolt még elmondta, a következő napokban további munka és egyeztetés várható. A szivattyú marad a település központjában és folyamatosan dolgozik ha kell, mivel az előrejelzések szerint februárban újabb nagy mennyiségű csapadék eshet. Konzultálnak a MÁV-val is, mivel a társaságnak is jelentős területei vannak a környéken ahol szintén nem folyik el a víz.

Szikáncson folyik az ivóvíz-minőség javító projekt is, hétfőn, mivel a víz visszahúzódott, ezt is tudták folytatni, a kiásott árkokba fekete csöveket fektetnek. A helyiek átmenetileg megnyugodtak, Sándor azt mondta a kutyákat be kellett költöztetnie az előszobába, de most már ki tudja őket engedni.