Az idei évben kétszer is megtöltötték a színháztermet a szőnyis diákok

Közel három órában szőtték össze mozaikokból azt, az előadást, ami valóban megmutatta azt a „Szőnyis lelkületet” amit az iskola képvisel. A Tulipántlika csütörtökön és pénteken került megrendezésre a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Gilicze Judit az intézmény vezetője elmondta: „Hiszem azt, hogy attól vagyunk magyarok, attól vagyunk délalföldiek, attól vagyunk vásárhelyiek, hogy őrizzük azt a népi és keresztyén hagyományt, amit a gyerekek most megmutattak a rábaközi, a délalföldi és a somogyi táncokban.”

Forrás: Vásárhely24

A Szőnyi hangszeres produkcióival pedig azt szemléltették, hogy hogyan lehet a 80 tagú alsós furulyás csapatot összehangolni a felső tagozatos egyéni muzsikusokkal, akik már önállóan játszanak. Ők már nem csak az iskola falain belül mutatják meg tehetségüket, hanem művészeti iskolák munkájába is bekapcsolódnak különböző hangszereken.

Gilicze Judit örül annak, hogy a Szőnyi diákjai és pedagógusai a kultúrának nem csak őrzői, megtartói, hanem újjáteremtői is.

„ A színháztermet nézőkkel megtölteni az 3 perc műve, de a közel 3 órás előadást megteremteni, az két évtized munkája volt.”

Szász Boglárka