Október 29-30-án tizenkét ország közel félezer sportolójának részvételével Hódmezővásárhelyen rendezik meg a XIV. Fit Kid Európa Kupát.

A Hódmezővásárhely Önkormányzata és a Hód-Fitness SE közös rendezvényének fővédnöke Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kétnapos versenyen Magyarország mellett, Írország, Izland, Lengyelország, Liechtenstein, Montenegró, Románia, Olaszország, Svájc, Spanyolország, Szerbia csapata vesz részt. Legnagyobb létszámban – 108- fővel – az olasz válogatott nevezett a versenyre.

A rendezvény díszvendége Gelencsér Tímea, a Miss World Hungary idei szépségkirálynője lesz, aki egyébként maga is fitnesz sportoló, Fitness Woman Országos Bajnok.

A főként lányok körében népszerű fitnesz a tánc, az akrobatika, a gimnasztika ötvözete. A látványos egyéni és csoportos show-szerűségben a versenybírók a technikai és a tartalmi követelményeket, a kötelező mozgás elemeket, a ruhát, a zenét és a koreográfiát pontozzák.

A hódmezővásárhelyi Európa Kupa iránt máris nagy az érdeklődés, Hódmezővásárhely és a környező települések valamennyi szállodájában és panziójában október végére minden helyet lefoglaltak.