A Bessenyi Ferenc Művelődési Központban lenyűgöző és izgalmas kiállítás nyílt ma meg.

A Lucien Hervé Kamera Klub négy évvel ezelőtt alakult meg Hódmezővásárhelyen, azzal a céllal, hogy a fotózni szerető embereket összehozza. Kortól függetlenül bárki csatlakozhat, a legfiatalabb tag 13 éves és a klub jelenleg 34 főt számlál. Az ajtók mindenki előtt nyitva állnak, szeretettel várjuk azokat, akik csatlakozni szeretnének.  – mondta el Gaál Györgyi, a klub egyik alapítója és az esemény szervezője.

Gaál Györgyi

Hetente, hétfőnként tartanak foglalkozásokat. Ilyenkor előadókat hívnak meg, fotózásokat szerveznek, emellett különböző technikákat is elsajátíthatnak a résztvevők, tehát pezseg az élet a klubban. Mindennek pedig a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ ad otthont.

Már a megalakuláskor elhatározták, hogy a nagy Őszi Tárlat előtti napon, fotókiállítást fognak tartani. Az első alkalom egy bemutatkozó kiállítás volt, ahol mindenki a saját stílusának megfelelően alkotott, utána pedig mindig valamilyen tematikához igazodtak. Az idei kiállítás témája Vásárhely kőfalon belüli része. Szempont volt az is, hogy a komfortzónájukból kilépve, érdekes megoldásokkal álljanak elő az alkotók. – tudtuk még meg Gaál Györgyitől.

Még hozzátette, a mai nap azért is különleges, mert a klub diákjai megnyerték az országos diákfotó pályázatot, szakköriben is, valamint egyéni első és második helyet is elhoztak. Az elért eredményekért elismerést kapott Janovics Gréta, Komjáti Jázmin, Farkas Réka és Herceg Dávid.

Vágó János önkormányzati képviselő mondott köszöntő beszédet. A kiállítást Dömötör Mihály fotóművész nyitotta meg, aki minden alkotó munkásságát, személyre szabottan, szakmailag méltatta. Janovics Gréta és Mohai Szilárd pedig zenei előadással tették színessé a megnyitót.

A kiállítás október 31-ig tekinthető meg a BFMK-ban.