Az énekes a III. Esélyegyenlőségi Családi Nap alkalmából látogatott el a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.

„Az esemény apropója három évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy városi esélyegyenlőségi programtervet dolgoztunk ki. Akkor jött az ötlet, hogy szervezhetnénk egy családi napot. A kezdeményezés akkora sikert aratott, hogy eldöntöttük: minden évben meg fogjuk valósítani.” – tudtuk meg Mátray Attilától, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől. Idén tehát harmadjára került megrendezésre a program, amire nagyon sokan voltak kíváncsiak.

Mátray Attila

Ahogyan az esemény neve is mutatja, az elfogadásra, az egymás iránti tiszteletre próbálják meg felhívni a figyelmet. A műsor egy része a roma kultúra köré épült, a szervezők törekedtek arra, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól érezzék magukat: volt arcfestés, színpadra lépett az Oldalkosár Utcai Óvoda, fellépett az Árendás Néptáncegyüttes és még egy mesét is vetítettek (Káló a cigánylegény). Természetesen a sztárvendég idén sem maradhatott el, Pápai Joci énekelt, akit a közönség üdvrivalgással fogadott.

Mint megtudtuk, a Dal 2017 győztese örömmel fogadta a felkérést. Bár járt már Vásárhelyen, ilyen nemes ügyért itt még nem lépett fel. Az előadása során a közönség soraiból néhányakat még a színpadra is felhívott, az Origót pedig először zene nélkül, a jelenlévőkkel énekelte el. Ezt láthatják a videón:

Mátray Attila még elmondta, üdvözli azokat, akik a péntek esti alkalomra eljöttek és reméli, hogy azok, akik most távol maradtak, jövőre itt lesznek. Hozzátette, sokak számára csak felületesen látható a roma kultúra, az ilyen események pedig tökéletesek arra, hogy jobban mögé lássanak.