Vásárhely24 https://www.vasarhely24.com Hírek és szórakozás Tue, 20 Oct 2020 17:13:50 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 Az amerikai igazságügyi tárca pert indít a Google ellen jogszerűtlen monopoltevékenység miatt https://www.vasarhely24.com/kulfold/az-amerikai-igazsagugyi-tarca-pert-indit-a-google-ellen-jogszerutlen-monopoltevekenyseg-miatt?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=az-amerikai-igazsagugyi-tarca-pert-indit-a-google-ellen-jogszerutlen-monopoltevekenyseg-miatt Tue, 20 Oct 2020 18:28:55 +0000 https://www.vasarhely24.com/?p=236157 Az amerikai igazságügyi tárca és 11 amerikai tagállam pert indít a Google ellen jogszerűtlen monopoltevékenység miatt - jelentette be Jeffrey Rosen igazságügyi miniszterhelyettes kedden újságíróknak.

The post Az amerikai igazságügyi tárca pert indít a Google ellen jogszerűtlen monopoltevékenység miatt appeared first on Vásárhely24.

]]>
Jeffrey Rosen leszögezte: a Google “a versenyre nézve kártékony kizárólagos gyakorlatával fenntartotta monopol hatalmát” a keresőszolgáltatásokban és az ehhez kapcsolódó reklámok területén. Hozzáfűzte, hogy ez a monopólium elfojtja a lehetséges innovációkat a jövőben.

A miniszterhelyettes ” az internethez vezető kapu monopolista őrének” minősítette a Google-t. Elmondta, hogy a perkeresetben szerepel a Google és az Apple közötti megállapodás kifogásolása is. A két cég közötti megállapodás értelmében az Apple a számítógépeiben és az okostelefonjain alapértelmezéssé teszi a Google megjelenítését a Safari szolgáltatásában.

A perkereset – amelyhez 11 amerikai tagállam is csatlakozott – hangsúlyozza, hogy az elérhető szolgáltatások szűkítésével a Google megkárosítja a fogyasztókat. A hirdetők számára pedig – éppen monopóliuma okán – a Google magasabb árat számolhat fel a konkurencia hiánya miatt.

A Google közleményben reagált a perkeresetre. “Mélyen elhibázottnak” minősítette a lépést, leszögezve hogy “az emberek azért használják a Google szolgáltatásait, mert ezt választják, és nem azért, mert erre kényszerítik őket, vagy ne találnának más lehetőséget”.

A Google – amely az Alphabet leányvállalata – nem az egyetlen keresőszolgáltatás, de döntő szerepe van a piacon: a piac kétharmadát uralja, a mobiltelefonok piacán pedig még ennél is nagyobb a részesedése.

A DuckDuckGo nevű kisebb keresőszolgáltató vezérigazgatója, Gabriel Weinberg üdvözölte a szövetségi minisztérium és a tagállamok döntését. Weinberg a Google monopóliumát a piaci versenyt gátlónak nevezte és úgy fogalmazott, a Google még azt is visszautasítja, hogy megvitassa piaci helyzetének monopóliumát.

Elemzők emlékeztetnek rá, hogy 1998-ban hasonló – szintén jogszerűtlen monopoltevékenységre hivatkozó – pert indítottak a Microsoft ellen. Az a per az óriásvállalattal kötött megállapodással ért véget.

A szövetségi minisztérium jelezte: a perkeresetet ugyan a Google ellen nyújtották be, de a tárca más techóriások tevékenységét és piaci helyzetét is vizsgálja.

(Borítókép: illusztráció)

 

The post Az amerikai igazságügyi tárca pert indít a Google ellen jogszerűtlen monopoltevékenység miatt appeared first on Vásárhely24.

]]>
AM: a helyes fűtéssel sokat tehetünk a légszennyezettség visszaszorításáért https://www.vasarhely24.com/belfold/am-a-helyes-futessel-sokat-tehetunk-a-legszennyezettseg-visszaszoritasaert?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=am-a-helyes-futessel-sokat-tehetunk-a-legszennyezettseg-visszaszoritasaert Tue, 20 Oct 2020 17:52:21 +0000 https://www.vasarhely24.com/?p=236151 A fűtési szezon kezdetén ismét a helyes fűtési technikákra és ezáltal a levegő minőségének megóvására hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium.

The post AM: a helyes fűtéssel sokat tehetünk a légszennyezettség visszaszorításáért appeared first on Vásárhely24.

]]>
Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a szaktárca kiemelte: a Fűts okosan! tájékoztató kampány rávilágít a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire, és káros hatásaira, emellett minden szükséges információt biztosít a helyes lakossági fűtéssel kapcsolatban.

A megfelelő tüzelőanyagok használatával ugyanis nemcsak a levegő minősége javítható jelentősen a településeken, de az ott élők egészségének megőrzéséért is sokat tehetünk. A statisztikák szerint évente 8-12 ezer ember idő előtti halála hozható összefüggésbe a levegőminőséggel – mutat rá a szaktárca.

Jelentős lépések történtek az elmúlt 10 évben a levegő minőségének javítása érdekében, ezek közül is kiemelkedik a kisméretű részecske-kibocsátás csökkentésére vonatkozó ágazatközi program, melynek keretében több mint 300 milliárd forint értékben valósultak meg intézkedések a közlekedési, az ipari, a mezőgazdasági és a lakossági szektorban – idézi a közlemény László Tibor Zoltán sajtótájékoztatón elhangzott kijelentését.

A szaktárca közleménye szerint az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormány idén fogadta el az Országos Levegőterhelés-csökkentési Programot, amely a következő időszakra vonatkozó legfontosabb levegőtisztaság-védelmi intézkedéseket, fejlesztéseket tartalmazza, valamint kitűzi a levegővédelmi szakpolitika új irányait.

A közleményben hangsúlyozzák, a légszennyezettség visszaszorítása kiemelt ügy, a levegőminőség alakulásában ugyanakkor a helyi kibocsátás mellett más tényezők is szerepet játszanak, a helyettes államtitkár elmondta, hogy hazánkba az országhatáron túlról 30 százalékkal több légszennyező anyag érkezik, mint amennyi távozik, a földrajzi adottságok miatt ráadásul a téli időszakban a légszennyező anyagok könnyebben feldúsulhatnak.

Az Agrárminisztérium tájékoztatása szerint László Tibor Zoltán a szabályozás és a támogatási programok mellett kiemelten fontosnak nevezte a tájékoztatást és a szemléletformálást annak érdekében, hogy a lakosság megismerje a levegőszennyezés kockázatait. Az évekkel ezelőtt útjára indított “Fűts okosan!” kampány éppen ezért a légszennyezés környezeti és egészségi hatásainak bemutatásán túl arra is felhívja a figyelmet, hogy milyen fontos szerepe van a megfelelő tüzelőanyagok kiválasztásának és a helyes technikák alkalmazásának. A fűtési szezon kezdetével ugyanis egyértelműen kimutatható a levegőminőség romlása. A megfelelő fűtési módokról minden szükséges információ megtalálható a  futsokosankampany.hu oldalon – közölte az Agrárminisztérium.

A levegőszennyezettség mérésének kiemelt szerepe van, az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányul a szálló porra. Olyan kisméretű részecskékről van szó, amelyek könnyen bejutnak az emberi szervezetbe és egészségkárosító hatásuk van, jelentette ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke.    Radics Kornélia hozzátette: az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) adatai alapján elmondható, hogy az elmúlt években fokozatosan csökkent a szálló por koncentrációja éves szinten, ezeket az értékeket azonban nagyban befolyásolják az időjárási körülmények – olvasható a közleményben.

Az agrártárca tájékoztatása szerint az OMSZ elnöke a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy a meteorológiai szolgálat a közelmúltban számos fejlesztést hajtott végre a levegőminőség védelme érdekében. Példaként említette, hogy 2020-tól megkezdődött a gáz halmazállapotú higany mérése a légkörben, emellett fejlesztették laboratóriumukat és új berendezést szereztek be. Radics Kornélia kiemelte, hogy az év végéig megújul az OLM honlapja, amely az eddiginél szélesebb tájékoztatást nyújt majd a közvélemény számára. A levegőben mért szennyezettségi értékek, levegőminőséggel kapcsolatos elemzések mellett elérhetők lesznek különböző előrejelzések is, például a megyeszékhelyeken várható PM10, ózon és a nitrogén-dioxid értékre vonatkozóan – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

(Borítókép: illusztráció, fotó: MTI, Kovács Attila)

 

 

The post AM: a helyes fűtéssel sokat tehetünk a légszennyezettség visszaszorításáért appeared first on Vásárhely24.

]]>
Új edzői stábbal készül a HFC NB III-as csapata https://www.vasarhely24.com/esemeny/uj-edzoi-stabbal-keszul-a-hfc-nb-iii-as-csapata?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=uj-edzoi-stabbal-keszul-a-hfc-nb-iii-as-csapata Tue, 20 Oct 2020 17:05:09 +0000 https://www.vasarhely24.com/?p=236153 Október 20-án edzőváltás történt a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as felnőtt csapatánál.

The post Új edzői stábbal készül a HFC NB III-as csapata appeared first on Vásárhely24.

]]>
A Hódmezővásárhelyi Futball Club elnöksége a mai napon megköszönte az NB III-as felnőtt csapat edzői stábjának, Szűcs Róbertnek, Antal Krisztiánnak és Kovács Krisztiánnak a munkáját. Az egyesület azonban az utánpótlás képzésben továbbra is számít az edzők munkájára.

Az NB III-as felnőtt csapatot a jövőben Kandó Róbert irányítja vezetőedzőként, míg a pályaedző Bacsa Zsolt lesz. A cél, hogy az új edzői stáb a bennmaradás útjára terelje a Hódmezővásárhelyi Futball Club NB III-as felnőtt csapatát.

(Forrás: Szeri Csaba HFC sajtóreferens, hfc1912.hu)

 

The post Új edzői stábbal készül a HFC NB III-as csapata appeared first on Vásárhely24.

]]>
Mávinform: változik a menetrend október 23-án és a hétvégén https://www.vasarhely24.com/belfold/mavinform-valtozik-a-menetrend-oktober-23-an-es-a-hetvegen?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mavinform-valtozik-a-menetrend-oktober-23-an-es-a-hetvegen Tue, 20 Oct 2020 16:29:03 +0000 https://www.vasarhely24.com/?p=236144 Az ünnep és a háromnapos munkaszünet miatt változik a vasúti közlekedési rend: október 22-én pénteki, 23-án szombati, 24-én ünnepnapi, 25-én a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - tájékoztatta a Mávinform kedden az MTI-t.

The post Mávinform: változik a menetrend október 23-án és a hétvégén appeared first on Vásárhely24.

]]>
A vasúttársaság a forgalmasabb vonalakon, a lehetőségekhez képest, több kocsival indítja az InterCity vonatokat – közölték.

Ugyanakkor bizonyos népszerűbb utazási időpontokban gyorsan megtelnek az InterCityk, ezért érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket, illetve gyors-, sebes- vagy személyvonatot választani – hívták fel a figyelmet.

(Borítókép: illusztráció)

 

The post Mávinform: változik a menetrend október 23-án és a hétvégén appeared first on Vásárhely24.

]]>
December 15-éig érvényes a diákigazolvány vasúton, HÉV-en és Volán-járaton https://www.vasarhely24.com/belfold/december-15-eig-ervenyes-a-diakigazolvany-vasuton-hev-en-es-volan-jaraton?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=december-15-eig-ervenyes-a-diakigazolvany-vasuton-hev-en-es-volan-jaraton Tue, 20 Oct 2020 15:20:10 +0000 https://www.vasarhely24.com/?p=236142 December 15-éig elfogadják a 2019/2020-as tanévre érvényesített diákigazolványokat a MÁV-Start vonatain, a Volánbusz járatain és a HÉV-eken - tájékoztatta a MÁV kedden az MTI-t.

The post December 15-éig érvényes a diákigazolvány vasúton, HÉV-en és Volán-járaton appeared first on Vásárhely24.

]]>
Az Oktatási Hivatal – október 31. helyett – december 15-éig meghosszabbította a diákigazolványok érvényességét, ezért a tanulók december közepéig kedvezményesen utazhatnak velük – írták.

Azoktól a tanulóktól, akiknek még nem érkezett meg az új diákigazolványuk, elfogadják az oktatási intézmények által elektronikusan küldött, QR-kóddal ellátott, diákigazolványt helyettesítő igazolás kinyomtatott változatát is.

Felhívták a figyelmet arra is a közleményben, hogy a közegészségügyi előírásokat továbbra is be kell tartani; a maszk használata a közösségi közlekedési eszközökön, az állomásokon és megállóhelyeken is kötelező.

 

The post December 15-éig érvényes a diákigazolvány vasúton, HÉV-en és Volán-járaton appeared first on Vásárhely24.

]]>
Országos tisztifőorvos: ne vegyünk részt tömegrendezvényeken! https://www.vasarhely24.com/belfold/orszagos-tisztifoorvos-ne-vegyunk-reszt-tomegrendezvenyeken?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=orszagos-tisztifoorvos-ne-vegyunk-reszt-tomegrendezvenyeken Tue, 20 Oct 2020 14:38:16 +0000 https://www.vasarhely24.com/?p=236140 Nem javasolt, hogy az emberek tömegrendezvényeken vegyenek részt - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden, hangsúlyozva, az Egészségügyi Világszervezet is arra hívja fel a figyelmet, hogy nehéz időszak következik.

The post Országos tisztifőorvos: ne vegyünk részt tömegrendezvényeken! appeared first on Vásárhely24.

]]>
Müller Cecília azt mondta: rendkívül fontos a védekezési intézkedések betartása ahhoz, hogy a járványgörbét el lehessen laposítani.

Úgy fogalmazott: “Tavasszal is azon voltunk, hogy az egészségügyi ellátórendszert ne terheljük túl, ne emelkedjen meg a kórházi ápolásra szorulók száma”.

Ezért mi magunk is nagyot sokat tehetünk – fűzte hozzá.

Nem javasolják például a részvételt tömegrendezvényeken – nemcsak az október 23-ai ünnepségeken, hanem más tömegrendezvényen sem – mondta, egyúttal az egyéb összejövetelek “mérséklését” is kérve, mivel ezek azok a helyek, ahol a vírus a legkönnyebben terjedhet.

Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is fontos a maszkhasználat, a higiénés kézmosás és a fertőtlenítés.

Közölte: egyre több a 40 és 49 év közötti, illetve 65 év feletti koronavírus-fertőzött.

Müller Cecília a 41. és 42. hét járványügyi adatait összehasonlítva elmondta: a két hét között 1571-gyel nőtt a betegek száma, ami 18 százalékos emelkedést jelent.

Eltolódott a korosztályok érintettsége, a 42. héten a 40 és 49 év közöttiek aránya az összes fertőzött már csaknem 20 százaléka volt, ezzel kicsit meghaladta a 20 és 29 év közötti fertőzöttek arányát – közölte.

A 65 éven felüliek érintettsége is nőtt, arányuk 15 százalékkal volt magasabb a 42. héten, mint az azt megelőzőn.

Az új fertőzöttek átlagéletkora 44,4 év – mondta. Megjegyezte: a gyerekek érintettsége továbbra is alacsony, 4,6 százalék.

Százezer lakosra vetítve a 41. heti 397-ről 488-ra nőtt a 42. hétre a betegek száma. Továbbra is a legfertőzöttebb terület a főváros, majd Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megye következik. A fertőzésben kevésbé érintett Tolna és Bács-Kiskun megye – tette hozzá.

Müller Cecília közölte: a járvány második hullámában az egész világon, így Európa-szerte is nagyon magas a megbetegedések száma, és ennek következtében az elhunytaké is.

A tisztifőorvos elmondta, hogy az őszi szünetben fertőtlenítő takarítást végeznek az iskolákban. Azokban az intézményekben, ahol több koronavírusos megbetegedés is volt, a honvédség is segít.

Az operatív törzs 46 óvodában és 21 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 153 osztályban és 17 iskolában digitális tanrend szerint folyik az oktatás – tette hozzá.

Megerősítette, hogy a háziorvosokhoz kiszállították az influenza elleni védőoltást, amely a gyermekek számára is ingyenes. Azt a fél évesnél idősebb, de három évnél fiatalabb gyermeket, aki még nem kapott ilyen oltást, a vakcinával két alkalommal oltják be.

Megjegyezte: lehetőség van arra, hogy a nehezen mozgó idősek is megkapják az oltást, őket otthonukban keresi fel a háziorvos, telefonos egyeztetés után.

Kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos elmondta, nem értesült olyan esetről, amikor az átvezényelt orvos ne vette volna fel a munkát. Hozzátette: járványügyi készültség idején “ki kell lépnünk a komfortzónánkból”, az orvosok a betegek gyógyítására esküdtek fel.

Eddig 909 egészségügyi dolgozót vezényeltek át, intenzív terápiás orvosokról, belgyógyászokról, tüdőgyógyász szakorvosokról, szakápolókról, segédápolókról van szó – közölte az országos tisztifőorvos.

(Borítókép: illusztráció, Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely)

 

The post Országos tisztifőorvos: ne vegyünk részt tömegrendezvényeken! appeared first on Vásárhely24.

]]>
Ismét fogadnak betegeket az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán https://www.vasarhely24.com/egeszsegugy/ismet-fogadnak-betegeket-az-szte-szent-gyorgyi-albert-klinikai-kozpont-belgyogyaszati-klinika-es-kardiologiai-kozpont-szivsebeszeti-osztalyan?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ismet-fogadnak-betegeket-az-szte-szent-gyorgyi-albert-klinikai-kozpont-belgyogyaszati-klinika-es-kardiologiai-kozpont-szivsebeszeti-osztalyan Tue, 20 Oct 2020 14:09:32 +0000 https://www.vasarhely24.com/?p=236138 Megszűnt a felvételi zárlat.

The post Ismét fogadnak betegeket az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán appeared first on Vásárhely24.

]]>
Megszűnt a felvételi zárlat, és ezáltal ismét fogadnak betegeket a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán.

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos határozatban visszavonta a szívsebészeti ellátásra a korábban a koronavírus járvány megjelenése miatt átmeneti időtartamra kijelölt új centrumok megbízását.

Ennek megfelelőlen a regionális ellátási kötelezettség körébe tartozó szívsebészeti ellátást az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztálya biztosítja.

(Forrás: SZTE Sajtó; Borítókép: illusztráció)

 

The post Ismét fogadnak betegeket az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán appeared first on Vásárhely24.

]]>
Híres lett a makói kupakgyűjtő szív https://www.vasarhely24.com/kofalon-tul/hires-lett-a-makoi-kupakgyujto-sziv?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hires-lett-a-makoi-kupakgyujto-sziv Tue, 20 Oct 2020 13:31:27 +0000 https://www.vasarhely24.com/?p=236129 Híres lett a makói kupakgyűjtő szív, több városból érdeklődnek arról, ők hogyan csinálhatnának hasonlót. Csermák Szilvia Zöld Város tanácsnok, önkormányzati képviselő a makohirado.hu-nak felidézte, február 11-én tették ki a Makovecz-térre, hétszer ürítettek a gyűjtőszivet, eddig minden hónapban megtelt.

The post Híres lett a makói kupakgyűjtő szív appeared first on Vásárhely24.

]]>
Mint elárulta, súlyra csak megbecsülni tudja, mennyi gyűlhetett össze eddig, de mintegy négy-ötszáz kiló lehet. Ha nagyobb mennyiség összegyűlik, akkor fogják pénzre váltani. Kiemelte: ezt még karácsony előtt szeretné megtenni.

 

forrás makohirado.hu

 

 

The post Híres lett a makói kupakgyűjtő szív appeared first on Vásárhely24.

]]>
Nem veszik figyelembe az időközben elhunytak voksait Amerika 17 tagállamában https://www.vasarhely24.com/kulfold/nem-veszik-figyelembe-az-idokozben-elhunytak-voksait-amerika-17-tagallamaban?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nem-veszik-figyelembe-az-idokozben-elhunytak-voksait-amerika-17-tagallamaban Tue, 20 Oct 2020 12:47:13 +0000 https://www.vasarhely24.com/?p=236039 Az Egyesült Államok délkeleti tagállamában, Floridában is megkezdődött hétfőn az előzetes voksolás a november 3-i választásokon.

The post Nem veszik figyelembe az időközben elhunytak voksait Amerika 17 tagállamában appeared first on Vásárhely24.

]]>
Floridában levélben már eddig is nagyon sokan szavaztak: a regisztrált demokrata párti szavazók közül 1,2 millióan, míg a republikánusoknak kézbesített szavazócédulákból 755 ezer érkezett be a választási bizottságokhoz vasárnap estig. Hétfőn a személyes voksolás kezdődött meg.

A floridai törvények már a választások előtt két héttel lehetőséget adnak a személyes szavazásra,

és több megyében – köztük Miami-Dade-ben vagy Palm Beachben – élnek is ezzel a lehetőséggel.

Elemzők és politikusok egyaránt óriási érdeklődéssel figyelnek Floridára, ennek az államnak a „meghódítása” nélkül ugyanis gyakorlatilag egyetlen elnökjelölt sem győzhet a választásokon. Több közvéleménykutatás szerint az újraválasztásáért küzdő Donald Trump elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden támogatottsága fej fej mellett van.

A floridai választások jelentőségét jelzi, hogy Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje, miután két munkatársa koronavírus-fertőzése miatt két hétre karanténba vonult, hétfőn kampánykörúton volt. „Ide kellett jönnöm, itt történnek a nagy dolgok” – mondta újságíróknak, és sorsdöntőnek nevezte a novemberi elnökválasztást.

Az amerikai történelem legnagyobb kormányzati kudarcának vagyunk tanúi” – jelentette ki Orlandóban, utalva a súlyos járványhelyzetre. Az Egyesült Államok 50 tagállama közül 28-ban eddig már több mint 28 millióan adták le a voksukat levélben vagy a korai szavazás biztosította lehetőséggel élve.

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) hétfőn érdekes problémát vetett fel: mi történik abban az esetben, ha valaki a korai szavazás keretében vagy levélben leadta a voksát, de a szavazás napja, november 3-a előtt meghal?

A kérdés különösen fontos most, a koronavírus-járvány idején kiderült, hogy

17 tagállamban a törvény tiltja az időközben elhunytak voksainak számba vételét,

míg 10 tagállamban lehetővé teszik ezt. A többi tagállam törvényei nem térnek ki erre az esetre.

Két, úgynevezett ingadozó államban, Wisconsinban és Észak-Karolinában például nem lehet számba venni a szavazata leadását követően elhunyt állampolgárok voksait, míg Kaliforniában igen.

A szavazóknak választásra képes állampolgároknak kell lenniük a választás napján” – nyilatkozta Kevin Hall, a választásokért felelős iowai tisztségviselő.

 

forrás hirado.hu, borítókép mti/ap

 

 

The post Nem veszik figyelembe az időközben elhunytak voksait Amerika 17 tagállamában appeared first on Vásárhely24.

]]>
A járvány miatt elmarad a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi szervezetének ’56-os megemlékezése https://www.vasarhely24.com/esemeny/a-jarvany-miatt-elmarad-a-fidesz-kdnp-hodmezovasarhelyi-szervezetenek-56-os-megemlekezese?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=a-jarvany-miatt-elmarad-a-fidesz-kdnp-hodmezovasarhelyi-szervezetenek-56-os-megemlekezese Tue, 20 Oct 2020 12:41:08 +0000 https://www.vasarhely24.com/?p=236133 A kialakult koronavírus-járványra tekintettel, az Operatív Törzs iránymutatása alapján, az október 22-re tervezett közös, gyertyagyújtással egybekötött megemlékezését nem tartja meg a Fidesz-KDNP.

The post A járvány miatt elmarad a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi szervezetének ’56-os megemlékezése appeared first on Vásárhely24.

]]>
Az erről szóló közleményt az alábbiakban olvashatják:

Emlékezzünk 1956 hőseire

Október 23-án az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezünk, amikor a magyarok bátran és hősiesen szálltak szembe az elnyomó szovjet hatalommal. Az ’56-os hősök emlékezete mindig velünk él, tetteikből meríthetünk erőt ahhoz a küzdelemhez, amelyet Magyarország függetlenségének megvédéséért vívunk nap, mint nap.

A kialakult koronavírus-járványra tekintettel, az Operatív Törzs iránymutatása alapján, az október 22-re tervezett közös, gyertyagyújtással egybekötött megemlékezését nem tartja meg a Fidesz-KDNP. Biztonsági és elővigyázatossági szempontból arra kérünk mindenkit, hogy ebben az évben 1956-ról lehetőség szerint egyénileg emlékezzen meg.

Gyújtsunk gyertyát, emlékezzünk 1956 hőseire, akik Magyarországért és értünk harcoltak!

Fidesz – KDNP hódmezővásárhelyi szervezetei

 

 

The post A járvány miatt elmarad a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi szervezetének ’56-os megemlékezése appeared first on Vásárhely24.

]]>