A cég csak Szegeden összesen 350 embert foglalkoztat.

A mesterséges intelligenciák és a chatbotok, azaz az úgynevezett beszélgető robotok piacán terjeszkedik a Magyarországon alapított, de tíz év alatt nemzetközi nagyvállalattá fejlődött LogMeIn – írja a cég tájékoztatása nyomán az MTI. A vállalat közleménye szerint a közelmúltban meg is vásárolták az ezen a területen működő Nanorep nevű cég teljes részvénycsomagját. Az üzlet összesen 45 millió dollárjába került a LogMeIn-nek.

A cég elnök-vezérigazgatója úgy véli, hogy a Nanorep megvásárlása segíthet a legkorszerűbb ügyfélszolgálati megoldások bevezetésében, technológiája jól kiegészíti a LogMeIn nemrég bevezetett és az ügyfélszolgálati tevékenységet intelligensebbé tevő platformját, így nőhet a vállalat piaci részesedése – áll a közleményben.

Hangsúlyozták, egy rendkívül innovatív területről van szó: a chatbotok, a virtuális ügyfélkapcsolati ügyintézők és az ügyfélszolgálati célú mesterséges intelligenciák is gyors ütemben fejlődnek.

A világszerte 14 irodával rendelkező LogMeIn 1998-ban Budapesten kezdte meg működését, központja Bostonban van, világszerte több mint 3 ezer munkavállalót foglalkoztat. A távelérési, távfelügyeleti és távtámogatási megoldásokkal foglalkozó IT nagyvállalat többek között a HP, a Microsoft, a Walmart, a GE és a KFC partnere. Magyarországon a főváros mellett Szegeden tart fenn telephelyet, ahol 350 embernek – döntő többségében informatikusoknak – ad munkát.

A LogMeIn múlt hétfőn közölte, hogy a második negyedévet 257 millió amerikai dollár amerikai számviteli szabványok szerinti (GAAP) árbevétellel zárták, ami csaknem háromszoros növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest. Várakozásaik szerint éves árbevételük 970-980 millió dollár között lesz.

A felhőalapú csatlakoztatott szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat GAAP-szerinti nettó eredménye 14,8 millió dollár, a nem GAAP szerinti nettó eredménye 54,4 millió dollár volt a negyedévben.