Hétfőn egy mediterrán ciklon szakítja ketté a Dél-Alföldet, nagy lesz a hőmérséklet kontraszt.

Ma túlnyomóan erősen felhős vagy borult lesz az égbolt Hódmezővásárhely felett, de csapadék nem várható. Az eleinte gyenge-mérsékelt délnyugati szél délután gyengül, majd kora estétől délkeletire fordul és időnként megélénkül. 13 fok körül tetőznek a hőmérsékletek.

Hétfőn egy mediterrán ciklon választja szét a Dél-Alföld keleti és nyugati tájait. A délutáni órákra egészen nagy hőmérsékleti kontraszt alakul ki. Amíg nyugaton 6 és 8 fok közé esnek vissza a hőmérsékletek addig Békésben akár 15-16 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Emellett főként délelőtt többfelé várható eső. Délután már csak elszórtan lehet csapadék. Hódmezővásárhelyen 11 és 13 fok közötti maximumok valószínűek.

Kedden is még felettünk lesz a ciklon, emiatt maradnak a felhők és szórványosan kisebb eső is előfordulhat körzetünkben. Az északi szél kissé megélénkül. A maximum hőmérsékletek 8-9 fok körül lesznek.

A hét közepére gyengül és távolodik a ciklon, több-kevesebb időre kisüt a nap, említést érdemlő csapadék nem várható. A hőmérsékletekben alig lesz változás, az éjszakák hidegebbé válhatnak.

További meteorológiai hírek, friss előrejelzések, aktualitások a Dél-Alföld meteorológia oldalon olvashatóak.