Az írónő ma olvasásnépszerűsítő foglalkozást tartott Vásárhelyen a gyerekeknek.

Ezen a héten zajlik országszerte az Országos Könyvtári Napok elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek keretében, a könyvtárak legtöbbje, különleges programokkal várja a látogatókat. A városi könyvtárban a mai napon Bosnyák Viktória írónő volt a vendég, aki két rendhagyó órát tartott. – tudtuk meg Nagy Katalintól, aki a Németh László Városi Könyvtár olvasószolgálatának csoportvezetője.

Bosnyák Viktória a gyerekek körében igen népszerű, a könyveire az egyedi humor, valamint a mágikus stílus jellemző. Ma az általános iskolás korosztály ismerkedhetett meg az írónővel. A program célja, hogy megszerettessék az olvasást mindenkivel, emellett Bosnyák Viktória egy kicsit  az írás rejtelmeibe is bevezeti a gyerekeket. – tette még hozzá Nagy Katalin.

Az írónő interaktív foglalkozást tartott: mesélt az olvasási élményeiről, de a gyerekeket is meghallgatta. Bosnyák Viktória elárulta a kicsiknek, ő alig várta, hogy megtanuljon olvasni. Hozzátette, ha valaki írni akar a későbbiekben, annak sokat kell olvasnia.

A Könyvtári Napok keretén belül már volt babázó program, könyvbemutató, ma író-olvasó találkozó, pénteken időseknek tartanak számítógépes tanfolyamot, szombaton színházi program lesz gyerekeknek, vasárnap pedig a könyves vasárnap kerül megrendezésre, amikor ingyenes beiratkozás, könyvtári séta, könyvvásár is lesz.