A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában egy rendezvénysorozat vette kezdetét.

A Platán hét már hagyomány az iskolában, amit mindig Karácsony előtt, az utolsó tanítási héten rendeznek meg. – mondta el Rácz-Balog Renáta, intézményvezető-helyettes. „Rendhagyó órákat szervezünk a gyerekeknek, elsősorban olyan témákban, amelyek érdeklik őket.” Hozzátette, az elsődleges cél az, hogy olyan vásárhelyi személyiségeket hívjanak meg, akik példát tudnak mutatni a munkájukkal. Természetesen nemcsak a szakmák kerülnek előtérbe, más, a mindennapi életben fontos témák is szerepet kapnak, például az esélyegyenlőség.

Rácz-Balog Renáta

Hétfő délelőtt a gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy megismerkedjenek a hímzéssel, Turi Csaba a zene világát mutatta be, Nagy Gyöngyi, az Emlékpont történésze elmesélte, hogyan is lett éppen ez a szakmája. Emellett látogatást tettek a Németh László Városi Könyvtárba, valamint a Tornai János Múzeumba, a lányok pedig szépségápolási tippeket is kaptak.

Délután a Hódmezővásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészeti Általános Iskola tagjai csodás karácsonyi zenékkel kápráztatták el az alsósokat. „Ennek az apropója az, hogy nagyon sok diákunk tanul valamilyen hangszeren és kevés alkalom van, amikor ők bemutatkozhatnak, megmutathatják, hogy meddig jutottak el a tanulmányaikban. A Platán héten erre lehetőségük nyílik.”

„Sokan jönnek ezen a héten rendhagyó órát tartani és örömmel vállalták el ezt a feladatot.” Rácz-Balog Renáta még kifejtette, nagyon jó az együttműködés a vásárhelyi szervezetekkel, intézményekkel.

A diákok szemmel láthatóan élvezték a bemutatókat és a művészeti iskola ünnepi koncertjét is élvezettel hallgatták.