Miklós Péter Németh László esszéírói munkásságáról, Képíró Ágnes a Kádár-korszak könyvpolitikájáról beszélt a vajdasági nyári egyetemen.

Két hódmezővásárhelyi történész is meghívást kapott a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének hagyományos újvidéki konferenciájára.

Forrás: Emlékpont Múzeum/Arany-Tóth Attila

Miklós Péter címzetes főiskolai tanár, az Emlékpont intézményvezetője a XVII. Apáczai Nyári Akadémia Történelem és magyarság című szekciójában adott elő Németh László esszéírói munkásságáról, valamint a József Attila és Radnóti Miklós életútja és költészete közti párhuzamokról.

Képiró Ágnes, az Eötvös-iskola tanára, az ELTE doktorandusza a Kádár-korszak könyvkiadási politikájáról beszélt a megjelenteknek.

Forrás: Emlékpont Múzeum/Arany-Tóth Attila

A vajdasági tanárok és tanítók számára rendezett, egyhetes, akkreditált képzésen rajtuk kívül – mások mellett – előadást tartott még Szakály Sándor, a budapesti VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója, Ujváry Gábor, az intézmény kutatócsoport-vezetője,  valamint Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem és Gál Ferenc Főiskola oktatója is.