Vádat emeltek ellenük.

Hamarosan bíróság elé áll egy hómezővásárhelyi férfi és egy helybeli nő, miután – az ügyészség tájékoztatása szerint – beszerveztek egy szegedi lányt prostituáltnak.

A vádirat szerint a páros 2016 júliusában ismerkedett meg az intézetis fiatallal. A beszélgetéseik során megkérdezték tőle, hogy – mint az ügyészség fogalmaz – ,,végezne-e pénzért mással szexuális tevékenységet”, mire ő igent mondott. Nem sokkal később – a nevelőket megtévesztve – kihozták az intézetből, majd egy szegedi bérlakásba vitték.

A megállapodásnak megfelelően 2016 júliusa és októbere között a vádlottak különböző szexuális tartalmú internetes oldalakon hirdetéseket jelentettek meg, illetőleg a bérelt lakás egyik helyiségét is prostitúciós tevékenység folytatására biztosították. A lány a lakásban 2016 szeptembere és októbere közötti időszakban több személynek vagyoni ellenszolgáltatásért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtott úgy, hogy a vádlottak egyike intézte a prostitúciós tevékenység folytatására vonatkozó telefonhívások fogadását, a telefonra bejelentkezők megadott címre irányítását, míg a másik vádlott gépkocsival szállította a lakáshoz a fiatal lányt – olvasható a vádhatóság közleményében.

Hozzáteszik, a páros a kuncsaftoktól kapott pénzből tartatta ki magát a lánnyal.

A járási ügyészség hivatalosan ,,tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettével, valamint prostitúciót folytató személlyel való kitartással elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével” vádolja őket.

A bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Pixabay.com)