Bűnösnek vallotta magát a hétfői tárgyalásán a csalással vádolt jogász.

Hétfőig mindent tagadott a tegnapi tárgyalásán azonban bűnösnek vallotta magát Mindszent csalással, sikkasztással és okirathamisítással vádolt egykori jegyzője.

A jogász végzetségű férfi – az ügyészség szerint – több embertől is nagy összegű kölcsönöket vett fel, ám azoknak csak egy töredékét adta vissza. Bűnpere még két évvel ezelőtt kezdődött, ám elmaradozott a tárgyalásokról, így tavasszal körözést adtak ki ellene. Nemrég el is fogták. Most bilincsben vezették bíró elé.

Az RTL Klub tárgyalótermi beszámolója szerint a vallomásában úgy nyilatkozott, azért kellett adósságokba vernie magát mert zsarolással és egyéb más – törvénytelen eszközökkel – több százezer forintot csaltak ki tőle. Azt, hogy ki, mivel és miért zsarolta, nem árulta el.

Az RTL stábja a vásárhelyi bírósági riport után Mindszentre is ellátogatott. Az egyik károsult szomszédja szerint az egykori jegyző egy látássérült férfit is megrövidített. 2,5 millió forintot kért tőle kölcsön, de csak 1 milliót adott vissza.A tévének nyilatkozó asszony szerint a környékbeliek megbíztak a jogvégzett emberben, ezért is adtak pénzt neki.

Zárásképp a tudósítás megjegyzi, nem kizárt, hogy a per még hónapokig eltart. Ha a férfit bűnösnek találják, évekre is lecsukhatják.