A csapat egyik lánytagja még tizennyolc éves sincs.

Hamarosan bíróság elé áll egy fiatalkorú lány és két huszonéves cimborája, miután – a vádhatóság tájékoztatása szerint – rátámadtak egy társaságra Szeged utcáin.

A bűneset még a nyáron történt. Az ügyészi közlemény szerint alkoholt és cigarettát követeltek a padon ücsörgő csapattól, de elhajtották őket. Válaszul a banda egyik tagja előkapott egy vasból készült gömbcsuklót majd azzal hadonászni kezdett. A vádirat szerint az egyik kiszemeltjét el is találta; épp mialatt a cinkosai a tárcáját próbálták elvenni.

A dulakodás során végül sikerült lefegyverezni a támadót, de a vita tovább folytatódott.  A csetepaténak – legalábbis egy időre – néhány arra járó taxis vetett véget.

Kevéssel később a vádlottak ismét találkoztak a sértettel, aki megpróbált egy parkoló autó mögé bújni. A vádlottak újra bántalmazták, zseblámpával, szíjjal ütötték, és többször meg is rúgták – olvasható a vádiratban. Az ütéseket végül nyolc napon gyógyuló hámhorzsolásos sérülésekkel úszta meg.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő két vádlott és szabadlábon védekező fiatalkorú társuk bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – áll még a vádhatóság közleményében.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Bíróság.hu)