Álmában ütöttek rajta. Menekülni próbált, de esélye sem volt.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Járásbíróság az M5-ös autópályán történt két héttel ezelőtti brutális gyilkosság feltételezett elkövetőjét. A Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a német állampolgárságú – de Ausztriában élő – férfit hivatalosan több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

A bírói döntés értelmében harminc napig biztosan rács mögött marad.

Álmában ütött rajta az áldozatán

Az előzetes letartóztatásról szóló ügyészi közlemény részleteket is közöl a véres bűnesetről. A vádhatóság szerint bolgár származású áldozat tetemes összeggel tartozott a gyanúsítottnak. Ezért kellett meghalnia.

Mint írják, miután a német férfi megtudta, hogy az adósa el akarja hagyni Ausztriát, magához vette az engedély nélkül tartott fegyverét, majd a magyar határra sietett, hogy ott bevárja őt. Miután megérkezett egészen a csengelei pihenőig követte.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Itt a gyanúsított mintegy fél órát várakozott, majd miután észlelte, hogy a sértett alszik, a fegyvert magához véve az autóhoz lépett és az ajtó üvegén bekopogott. Amikor a sértett felébredt és meglátta a gyanúsítottat, megpróbált a helyszínről elhajtani, erre a gyanúsított több lövést adott le az autó vezetőjére. A lövések a bolgár férfi mellett ülő osztrák állampolgárt is eltalálták. A bolgár férfinek még annyi ereje volt, hogy a pihenőből az autópályára hajtott, azonban ott a leállósávban megállt és a lövések következtében életét vesztette – olvasható az ügyészi beszámolóban.

Az agyonlőtt férfi utasát életveszélyes állapotban vitték kórházba. Csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti az életét.

A feltételezett tettest Ausztriában fogták el a rendőrök másnap este. Tegnap hozták vissza Magyarországra.