Kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

Három újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Czeglédy-ügyben – adta hírül a Csongrád Megyei Főügyészség.

A szombathelyi önkormányzati képviselő és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint az MSZP és a DK egykori jogi képviselője vezette (egyébként diákmunkaközvetítéssel foglalkozó) céghálózatot 2011 és 2016 között összesen közel 3 milliárd forintnyi áfát, illetve személyi jövedelemadót mulasztott el befizetni az állami költségvetésbe.

A három újabb gyanúsított a szervezet középonti cégénél, a Humán Operátor Zrt.-nél dolgozott. Az előzetes letartóztatásukat indítványozó ügyészi iratok szerint ,,közvetlenül Czeglédy Csaba utasításai szerint látták el feladatukat és vettek részt a bűnszervezet tevékenységében”.

A vádhatóság kezdeményezte azt is, hogy a bűnügy kapcsán még júniusban őrizetbe vett hét ember – köztük Czeglédy Csaba – előzetes letartóztatását további két hónappal meghosszabbítsák.

(Borítókép: Czeglédi Csaba az előzetes letartóztatásáról döntő bírói meghallgatáson; illusztráció; forrás: MTI/Bugány János)