Első fokon elmarasztalták, az ítélet azonban nem jogerős.

Száz óra jóvátételi munkára, valamint egy, a budapesti Holokauszt Emlékközpontban tett látogatásra kötelezte a szegedi járásbíróság Dobi Zsoltot, a Jobbik üllési elnökét, a párt Csongrád megyei szervezetének sajtófőnökét – adta hírül a Tett és Védelem Alapítvány.

A politikust nemzeti szocialista rendszer által elkövetett népirtás tagadása miatt ítélte el a taláros testület, miután az radikális párt üllési lapjában, a Dobi szerkesztette Árpád Népében egy, a holokauszt megtörténtét megkérdőjelező cikk jelent meg.

Az Árpád Népe egy példánya és annak szerkesztője Dobi Zsolt (Forrás: Tett és Védelem Alapítvány)

A TEV beszámolója szerint az írás többek közt ilyen és ehhez hasonló állításokat fogalmaz meg: „Semmilyen tárgyi bizonyítékot nem találtak, amely alátámaszthatta volna a zsidók tömeges legyilkolását. Se képeket, se terveket, se dokumentumokat. Semmit.”, illetve, „a többi, utólag gázkamrának kikiáltott épületben, ahol állítólag több millió zsidót gyilkoltak meg, nem találtak ciánnyomokat, sem pedig bármiféle olyan bizonyítékot, amely alátámasztotta volna a szemtanúk zavaros beszámolóit”.

Az alapítvány szerint pártszervezet 1200 címre juttatta el a kiadványt. A cikk korábban a honlapjukon is elérhető volt, a nyomozás megindultakor azonban eltávolították onnan.

A Dobi ellen hozott elmarasztaló ítélet nem jogerős; a vádlott és az ügyészség is fellebbezett a döntés ellen.