A montenegrói férfi az autója alvázába rejtve próbált meg Magyarországra 63 millió forint értékű drogot behozni.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 24 éves montenegrói állampolgárral szemben. A férfi Röszke autópálya határátkelőhelyen 2017. szeptember 21-én jelentkezett belépésre személyautójával.

A jármű hátsó ülései alatti padlózatnál utólagos átalakítás nyomait fedezték fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, ezért az autót átvizsgálták. A padlólemez megbontásakor több fóliacsomag vált láthatóvá, amelyek növényi törmeléket tartalmaztak.

A helyszínre érkező nyomozók a kialakított rejtekhelyen 30 csomagban összesen 31.526 gramm kábítószer-gyanús anyagot találtak és foglaltak le. A helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke 63 millió forint.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a férfit, elfogását követően, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.