A közlekedési balesetek megelőzése érdekében fokozott ellenőrzést tartottak a hódmezővásárhelyi rendőrök.

Az elmúlt tíz napban két olyan személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén, amelyekkel kapcsolatban felmerült annak gyanúja, hogy a feltételezett okozó ittas állapotban vezette járművét.

A rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése érdekében december 14-én akciót tartottak, amelyben több mint 370 sofőrt „finn módszerrel” ellenőriztek

Ennek lényege, hogy meghatározott útszakaszon a járőrök minden áthaladó gépkocsit megállítanak és alkoholteszteres ellenőrzést végeznek a vezetővel szemben. Amennyiben a sofőr nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

Az akció során az alkoholteszter 3 gépkocsivezető esetében mutatott pozitív értéket, velük szemben büntetőeljárás indult.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek! A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat! Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

Nemcsak az ittas járművezetés kockázatos, hanem olyan gépkocsiban utazni is, amelyet láthatóan ittas személy vezet! – közölte a police.hu.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Police.hu)