Karddal támadt a vele szemben intézkedő egyenruhásokra.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanújával a napokban őrizetbe vettek a hatóságok egy ötvenéves, budapesti férfit, aki a nyomozó ügyészség tájékoztatása szerint, még 2009 nyarán egy szamurájkarrdal a kezében rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre.

A közleményük szerint a férfi ittas állapotban, a VIII. kerületi Dugonics utcában a kocsijával szándékosan neki hajtott egy ott parkoló autónak, minek okán rendőrt hívtak rá. A kerületi kapitányság egyenruhásai intézkedés alá vonták, mire közölte, hogy a lakásában hagyta az iratait, haza kell mennie érte. Vissza is ment a lakásába, de papírjai helyett egy szamurájkarddal tért vissza, miközben azt kiabálta, „itt van a kezemben a törvény, majd megmutatom mi lesz”.

Az erőszakos  fellépésre válaszul  az  egyik  rendőr  elővette  szolgálati fegyverét, mire a támadójuk letette a kardot.

A férfi ellen eljárás indult, de a felelősségre vonás elől külföldre menekült. Európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. Pár napja fogták el Londonban.

A nyomozó ügyészség, az őrizetbe vétele után kezdeményzete az előzetes letartóztatását.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Vásárhely24)