Egy múlt heti betörés kapcsán merült fel a volt, Tisza-parti tisztviselő neve.

Lopással gyanúsítják a rendőrök Mindszent város volt jegyzőjét – értesült a Délmagyarország .

Mint arról korábban mi is beszámoltunk , a hódmezővásárhelyi kapitányság a napokban büntetőeljárást indított egy, a Tisza-parti városban élő, harminchat éves férfi ellen, aki a nyomozók gyanúja szerint még másfél hete értékes szerszámgépeket, csiszolókat és fúrókat tulajdonított el egy helyi zártkert egyik fészeréből.

A lap úgy tudja, a rendőrségi közleményben szereplő H. Tamás, a település, fent említett egykori tiszviselője lehet, bár ezt az egyenruhások nem erősítették meg.

A lap kereste a bűnüggyel hírbe hozott, egykori közszolgát is, de nem sikerült utolérniük. Az újság munkatársai csak az édesanyával tudtak beszélni, aki azonban nem kívánta kommentálni a történteket. Mint mondta, a hatóságok feladata, hogy kiderítsék, ki lopott azon az éjszakán, és az esetről egyébként sem tud semmit.

Az asszony ugyanakkor megemlített egy 45 millió forintos zsarolási ügyet, amelybe a fia belekeveredett, és amely lehetetlen anyagi helyzetbe hozta őket.

A Délmagyarország cikke emlékezett, a férfi neve nem először szerepel a sajtóban, bűncselekmények kapcsán. A lap szerint csalás, sikkasztás és közokirat-hamisítás gyanúja miatt is indult már ellene nyomozás.

(Borítókép: illusztráció; forrás: Pixabay.com)