A két férfi a Móricz Zsigmond körtéren egy villamosvezetőt és az utasokat, később egy söröző vendégeit bántalmazta. Egyiküket a fővárosban, a másikat Makón fogták el.

December 16-án este érkezett bejelentés a 17-es villamos vezetőjétől, hogy a Budapest XI., Móricz Zsigmond körtéren található villamosmegállóban 19 óra 50 perckor két ismeretlen férfi megtámadta és rendőri segítséget kér. Egyikük több utast bántalmazott, míg a másik személy egy, az utasok segítségére érkező férfit megütött. A támadók a rendőrök kiérkezéséig elhagyták a helyszínt.

A két férfi 21 óra körül egy Budapest XI., Fehérvári úti söröző előtt további öt személyt bántalmazott. A bántalmazott személyek a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az egyik férfit, V. Istvánt a BRFK rendőrei egy Budapest XI., Major utcai ingatlanban 2016. december 17-én 13 óra 15 perckor, míg társát, P. Márkot 2016. december 17-én 17 óra 00 perckor egy makói házban elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága a férfiak ellen garázdaság gyanúja miatt indított büntetőeljárást.